Robin Hood flopt zwaar en Wreck-It-Ralph verslaat Creed II

Dit zijn toch wel verrassende cijfers na het fameuze Thanksgiving weekend, maar de 100 miljoen dollar Robin Hood (2018) doet zowaar nog slechter dan het verguisde King Arthur: Legend of the Sword, en haalt amper 14 miljoen dollar op in de States tijdens dat lange weekend. De film is rotslecht, maar ik dacht dat de 13 tot 16 jarigen deze anachronistische wel zouden lusten … niet dus. Lionsgate kan nu alleen maar hopen op een klein verlies door betere box-office cijfers in de rest van de wereld, ook al vermoed zowat iedereen dat de film nauwelijks hoger zal komen dan 60 miljoen dollar.


© 2018 Belga Films

De grote winnaar is de sequel op de animatiefilm Wreck-It Ralph (2012), Ralph Breaks the Internet (2018) met een wereldwijde recette van 125 miljoen dollar. De bioscoopbezoekers die wilden lachen hadden geen moeite een keuze te maken, want de reviews voor Robin Hood waren duidelijk, ook al werden verschillende pogingen ondernomen, de humor komt gewoon niet over. En bioscoopbezoekers die een spannende film wilden zien kozen voor Creed II (2018), die een mooie tweede plaats behaalde met 55 miljoen dollar in de States, want meteen bijna dubbel zoveel is als wat de eerste Creed (2015) deed.

Dit betekent in ieder geval één zaak, ondanks de set-up voor een vervolg komt er geen Robin Hood sequel, zoveel is duidelijk. Regisseur Otto Bathurst kan terugkeren naar televisie en acteur Taron Egerton mag hopen dat de Elton John biopic Rocketman (2019) een al even groot succes is als Bohemian Rhapsody (2018), anders zou de acteur wel eens kunnen verdwijnen van het witte doek.

2 Comments

  1. Thanos

    Wat mij blijft verbazen is dat de releasedatums van die film niet meer op mekaar afgestemd kan worden. Als de film een flop is in de States zal dat toch ook gevolgen hebben in de perceptie in de rest van de wereld…

    Reply
  2. Vito

    Een Robin Hood zonder goede romance is zoals een Die Hard zonder actie …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *