Hunter Killer met Gerard Butler en Gary Oldman

En we hebben een nieuwe onderzeeër-film! Hunter Killer (2018). Of deze evengoed zal zijn als Das Boot, The Hunt for Red October, Run Silent Run Deep, Crimson Tide, of zelfs 20,000 Leagues Under the Sea zou ik betwijfelen. De regisseur Donovan Marsh staat nu niet meteen garant voor geweldige cinema (Spud 1 & 2), maar deze zou zijn meest prestigieuze productie worden. Hoewel, de trailer kan me zelf niet echt overtuigen. Deze film had regisseur Tony Scott moeten regisseren, maar het lot besloot er anders over.

Korte inhoud: Nadat een Amerikaanse onderzeeër verdwijnt terwijl deze een Russische onderzeeër in het noordpoolgebied aan het schaduwen was, stuurt admiraal John Fisk (Common) een andere Amerikaanse onderzeeër, de USS Arkansas, onder het commando van de nieuw gepromoveerde en onconventionele commandant Joe Glass (Gerard Butler) om de gebeurtenissen te onderzoeken. Tegelijkertijd wordt een Navy SEAL-team onder bevel van luitenant Bill Beaman (Toby Stephens) ingezonden om onopvallend een Russische marinebasis te observeren, maar hun missie wordt snel gedwarsboomd wanneer Martinelli (Zane Holtz), een van hun team, buiten bewustzijn wordt tijdens een val met een parachute doorheen een stormwolk. Wanneer ze aankomen op de marinebasis, zien ze dat minister van Defensie admiraal Dmitri Durov (Michael Gor) de Russische president Zakarin (Alexander Diachenko) gevangen heeft genomen en ze realiseren zich snel dat hij van plan is een oorlog te ontketenen. Wanneer de Arkansas de verloren Amerikaanse onderzeeër localiseert, vinden ze ook een gezonken Russische onderzeeër, beschadigd op een manier die interne sabotage suggereert in plaats van een externe aanval. Admiraal Charles Donnegan (Gary Oldman) zet zijn Amerikaanse troepen klaar voor de oorlog.

Een verstand-op-nul Cold War-achtige actie-thriller die volkomen logisch is tot het moment je er beint over na te denken. De film is bestemd voor een ruim publiek die dergelijke ouderwetse Cold War-achtige thrillers wel lust. Gerard Butler is tevens ook geen garantie meer op kwaliteit want hij aanvaardt alles was hij onder zijn neus krijgt voorgeschoteld. Maar mispak jullie niet, Butler is een beetje zoals Statham en zij lokken wel degelijk bezoekers naar de film. Hoe Oldman in deze productie is verzeild is me niet echt duidelijk, maar dit zal dan weer de vloek zijn na het winnen van een Oscar voor beste Acteur, je hebt het hoogste bereikt en nu kan je beginnen freewheelen.


© 2018 Millennium Films / Lionsgate en Lasso Entertainment

Leuk detail, de film telt 26 producers! Hoe die heren en dames het werk onderling kunnen verdelen zou misschien nog een leuk onderwerp zijn voor een achter-de-schermen special op de Blu-ray. Op één van de posters staat “van de producers van London Has Fallen (2016)“, ik zal nog meer zeggen, zowat 163 crewleden zijn van deze set naar deze productie gebracht (gaande van stuntmensen tot producers en zelfs de componist Trevor Morris.

Het productiebudget van de film bedraagt 40 miljoen dollar en Hunter Killer zou tijdens zijn bioscooprelease iets meer dan 80 miljoen moeten opbrengen om nog maar break-even te zijn. En dat zit niet mee, want tijdens zijn openingsweekend haalde deze R-rated thriller nauwelijks 6 miljoen dollar. Die 26 heren en dames producers zullen de bui al zien hangen.

*** Hunter Killer trailer ***

1 Comment

  1. ZAK ATTACK

    Ziet er fun uit! Niet teveel bij nadenken. This is Gerard ‘Sparta’ Butler!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *