Een creepy The Clovehitch Killer trailer

De film stelt de interessante vraag of een kwaade geest ooit op rust komt. Gaan de demonen na een tijdje slapen? Toch lijkt deze The Clovehitch Killer (2018) geen diepgaande psycologische thriller maar eerder een horror drama. Met Michael Myers die met zijn Halloween (2018) het serial-killer genre weer op de agenda zet, komt deze film als geroepen.

Korte inhoud: De tiener Tyler (Charlie Plummer) is vrijwilliger bij de lokale kerk en een plichtsgetrouwe zoon van zijn vader Don (Dylan McDermott), die zelf hoog aanzien kent in de gemeenschap. Meer dan tien jaar geleden was er in hun rustige dorp opschudding wanneer tien vrouwen gemarteld en vermoord werden teruggevonden. De dader, die meteen de bijnaam Clovehitch kreeg, is tot op de dag van vandaag nog steeds niet gevat. Tylers leven wordt helemaal op zijn kop gezet wanneer hij bij de spullen van zijn vader een reeks verontrustende beelden vindt die verband houden met de moorden.

Het spijtige aan de trailer is dat we meteen al weten hoe de vork in de steel zit, tenzij de makers ons op het verkeerde pad hebben gezet wat ik betwijfel. In ieder geval is er niets meer verontrustend dan een monster in de huid van een doodgewone huisvader. Toegegeven, de premisse van de film met de jongen die vermoed at zijn vader een serial killer is, is misschien niet zo origineel, en daarom is het opwindend om te zien hoezeer de film (hopelijk) boven het basisidee uitsteekt en het uiteindelijk een unieke filmervaring maakt.

Debuutregisseur Duncan Skiles en scenarist Christopher Ford (Spider-Man: Homecoming) hebben hier toch iets intrigerend willen maken. Wat ook opvalt is de casting van de tv-acteur en B-film ster Dylan McDermott die hier misschien wel zijn eerste echt dramatische rol neerzet. Ik ben benieuwd naar zijn vertolking. Het lijkt ook een vader-zoon film, dus de wisselwerking tussen McDermott en Plummer zal een factor zijn of deze prent zal werken. Bij de actrices zien we Samantha Mathis, in de rol van een seriemoordenaar-geobsedeerde wees die zich zal ontpoppen tot een bondgenoot van Tyler.

Of de film ooit in onze zalen komt zal waarschijnlijk afhangen van zijn succes aan de box-office in de States op 16 november 2018. Tot op heden zie ik geen releasedata voor deze prent bij ons.

*** trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *