Brie Larson slaat erop los in Captain Marvel trailer

De eerste teaser-trailer voor Disney / Marvel’s Captain Marvel (2019), de langverwachte vrouwelijke MCU-inzending, staat online. Brie Larson schittert als Carol Danvers, die een van de machtigste helden van het universum zal worden, in een tijd waar het lot van de Aarde wordt beslecht op de achtergrond van een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen. Carol zit met een klein groepje bondgenoten in het midden van deze storm. De film zou op 8 maart 2019 moeten uitkomen.

Korte inhoud: In de jaren 90 raakt de aarde verstrengeld in een oorlog tussen twee buitenaardse rassen, met name de Kree-Skrull-oorlog. Carol Danvers (Brie Larson) is een legerpilote die door middel van een ongeluk superkrachten verwerft en zich tot één van de meest krachtige superhelden in het universum ontpopt. Captain Marvel is geboren, maar slaagt zij erin de vijand te stoppen?

In de strip wereld hebben we al heel wat versies gehad van Captain Marvel, zowel als man en als vrouw (Mar-Vell, Monica Rambeau, Genis-Vell, Phyla-Vell, Khn’nr, Noh-Varr). De 7de versie van het karakter kwam uit in 2012 als de superheldin Carol Danvers, die bekend stond onder als Ms. Marvel. Zij nam uiteindelijk de mantel van Cattain Marvel over.

Captain Marvel speelt zich af in de jaren negentig, en wordt meteen duidelijk gemaakt in de trailer met de Blockbuster Video Store. De periode waarin videotheken nog bestonden. DC heeft haar Wonder Woman, nu heeft Marvel ook zijn filmversie met een frontvrouw. En wat voor één. Kevin Feige noemde haar onlangs ‘krachtiger dan welk personage dat we tot nu toe hebben geïntroduceerd’. Danvers is een piloot van de luchtmacht die in 1968 in de strips debuteerde als een menselijke partner voor de oorspronkelijke Captain Marvel (Mar-Vell – gespeeld door Jude Law). Toen haar DNA was gefuseerd met dat van een alien tijdens een ongeluk, vulde de resulterende wijziging haar met de superkrachten, zoals het kunnen vliegen, bijzonder sterk en instaat energie beams uit te stralen.

Danvers dook tevens op in de laatste scène van Avengers: Infinity War (2018), opgeroepen door Nick Fury (Samuel L Jackson). Deze film gaat terug in de tijd en we ontmoeten er tevens Minn-Erva (Gemma Chan), Ronan (Lee Pace), Korath (Djimon Hounsou) en Talos (Ben Mendelsohn), hoofd van de rivaliserende groene buitenaardse humanoïde Skrulls.

De regie van de film lag in handen van Anna Boden en haar man Ryan Fleck. Ja, ik denk dat dit de eerste keer is dat we een koppel hebben die een film regisseert. Meestal zijn de duo’s broers of goede vrienden. Anna heeft tevens het script geschreven. Hoe dan ook een gewaagde keuze van Kevin Feige, want die twee hebben eigenlijk nul ervaring met actiefilms, laat staan met Hollywood films. Hun background is independent drama films. Maar naar verluidt is Anna een talentvolle scenariste en van wat ik kan zien uit de trailer moet de film visueel niet onderdoen voor de andere Marvel films. De film zal ook de weg effenen van de opkomende nieuwe Infinity War sequel (2019). De DC versie van Captain Marvel, met name Shazam!, komt een maand later uit in april van 2019.

*** Captain Marvel trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *