Bryan Singer maakt zich klaar voor een Red Sonja reboot

Eén regisseur die door de mazen van het #MeToo net is kunnen glippen is Bryan Singer. De man zou eerder betrokken zijn geweest bij zwembad-feestjes georganiseerd door Singer en Roland Emmerich, met naakte minderjarige jongens. Daarnaast werd hij ook beschuldigd door Michael Egan die beweerde verkracht en bedreigd te zijn geweest door Singer toen hij 17 was. Hij zou hem tevens drugs hebben gekregen van Singer. De zaak werd uiteindelijk afgevoerd omdat er te weinig bewijs was. En dit werd gevolg door een nieuwe rechtszaak van een Britse jongen die claimde misbruikt te zijn geweest als minderjarige tijdens de première van Superman Returns in Londen.

Deze #metoo storm heeft er ook voor gezorgd dat Bryan Singer plots niet kwam opdagen op de set van Bohemian Rhapsody en uiteindelijk werd ontslagen door 20th Century Fox. Maar nu heeft hij dus een nieuwe kans gekregen. Toch zie ik Kevin Spacey geen tweede kans krijgen en daar viel nergens het woord verkrachting maar ging het in 30 gevallen over ongepaste avances of aanrakingen (meestal in dronken toestand) gedurende een tijdspannen van 32 jaar. Maar goed, zo hoort het te werken, je blijft onschuldig tot de schuld bewezen is.

Millennium heeft al 10 jaar lang geprobeerd om de Arnold Schwarzenegger-film van 1985 opnieuw op te starten; op een gegeven moment waren regisseur Robert Rodriguez en toenmalige vriendin Rose McGowan zelfs in de running om de film te maken. Het origineel verdiende minder dan 7 miljoen dollar aan de box-office en dat met een productiebudget van een kleine 18 miljoen dollar. Maar Red Jonja (1985) kende een tweede leven op de video-markt. De film werd in ieder geval met veel hoongelach onthaald door de critici, en actrice Brigitte Nielsen won de Golden Raspberry Award als Worst New Star. Ze werd zelfs een trouwe klant bij het filmfestival met films als Rocky IV, Cobra en Bye Bye Baby. Waarom deze film dan zo nodig een remake verdiend is mij een mysterie. Anderzijds, mocht je het nog niet door hebben, in de nasleep van de #metoo leven we momenteel ook in een periode waar de vrouw op de voorgrond treedt (Supergirl, Batgirl, Wonder Woman, Captain Marvel, Lara Croft, …) en deze film past perfect in dat rijtje.

Op Bohemian Rhapsody werd Singer voor de laatste twee weken vervangen door Dexter Fletcher, maar Singer behield toch zijn regisseurs credit en hij zou ook betrokken geweest zijn met de edit van de film. Ondanks zijn miserable films van de laatste jaren heeft Singer in een ver verleden toch wel uitstekende films gemaakt (The Usual Suspects, Apt Pupil), dus de man weet hoe hij een verhaal moet vertellen. In het geval van Red Sonja is er een Marvel strip waarin ze te zien was aan de zij van Conan the Barbarian. Daarover is ondertussen ook al een flauwe remake geweest. Laten we hopen dat Singer beter doet.

2 Comments

 1. Jonathan

  Wat mij betreft heb ik liever dat ze een dergelijke film rebooten, dan dat ze de zoveelste B
  batman/spiderman film opnieuw maken, of nog erger, de remake van een cultklassieker.

  Reply
 2. Centurion92

  Inderdaad heel vreemd dat iemand als Kevin Spacey zo zwaar wordt aangepakt en Bryan Singer kan blijven doen alsof zijn neus bloedt …

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *