Quentin Tarantino’s Charles Manson film Once Upon a Time in Hollywood

Het heeft wat geduurd maar Quentin Tarantino heeft dan uiteindelijk zijn Manson te pakken, ook al zal de Justified acteur Damon Herriman niet de hoofdrol spelen, want voor wie de gruwelfeiten kent, was Manson niet aanwezig tijdens de moord op Sharon Tate. Hoe trouw Once Upon a Time in Hollywood (2019) zal zijn aan de feiten valt nog af te wachten.


© Sony Pictures Entertainment

De feiten waren Manson met zijn volgelingen verbleef de de ranch van George Spahn (Burt Reynolds) en vandaar uit een kleine groep van zijn meest vurige volgelingen gestuurd werden naar het Benedict Canyon-huis van Polanski, in de buurt van Hollywood. De slachtoffers waren de zwangere vrouw van Polanski, actrice Sharon Tate (Margot Robbie), schrijver Wojciech Frykowski, koffie-erfgename Abigail Folger (Samantha Robinson) en celebrity-kapper Jay Sebring (Emile Hirsch). Ook Steven Parent wordt vermoord, een vriend van de tuinman van het gezin. De moorden worden gepleegd door aanhangers Atkins, Tex Watson (Austin Butler) en Patricia Krenwinkel (in de film Flower Child, gespeeld door Maya Hawke). Linda Kasabian vergezelt hen op de uitkijkpost. De rol van Squeaky Fromme (Dakota Fanning) duikt ook op in de castinglijst ook al was zij de avond van de moorden in Californië niet aanwezig. Ook Steve McQueen (Damian Lewis), de acteur, had die avond in het huis moeten zijn maar hij ging gelukkig voor hem op date met een andere vrouw en ging niet op de uitnodiging in.

Maar Tarantino heeft ook een aantal karakters bijgewerkt zoals Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), Cliff Booth (Brad Pitt), Marvin Schwarzs (Al Pacino) en Francesca Capucci (Lorenza Izzo). En dan is er nog een hele reeks acteurs die nog geen karakter zijn toebedeeld, zoals Sydney Sweeney, Timothy Olyphant, Kurt Russell, James Marsden, Lena Dunham, Luke Perry, Michael Madsen en Tim Roth. Once Upon a Time in Hollywood zou in de zomer van 2019 moeten uitkomen.

3 Comments

 1. Fabian

  Zalige cast, geniale regisseur, bangelijk verhaal! Wordt dit nu de laatste film van Tarantino?

  Reply
 2. Kenny

  Hebben we alles al niet verteld rond Manson, moeten we hier nu nog een film over maken.

  Reply
 3. Roel

  Het is geweten dat Quentin Tarantino graag verwijst naar andere films of feiten. Het lijkt mij dat de dood van Cliff Booth’s vrouw (moord) wijst naar de dood van Nathalie Wood, die ook zou gedood zijn door haar man Robert Wagner.
  Nog eentje?
  In de film ‘Django unchained’ wordt enkele keren naar het boek ‘de drie musketiers ‘ van Alexandre Dumas verwezen.
  Nu is het zo dat in de film ‘The three musketeers ‘(uit 1973 van Richard Lester) akteur Frank Finlay twee rollen speelt. De eerste is musketier Porthos, de tweede is juwelenmaker O’Reilly (een bijzonder kleine rol). Waarom weet ik niet. Waren ze een akteur vergeten? Tijdsgebrek?
  In alle geval, een vermomde Frank Finlay valt in.
  Toch ongebruikelijk dat één akteur twee losstaande rollen speelt, behalve in Monty Python dan.
  En nu komt het: in ‘Django unchained’ speelt akteur James Remar ook twee van elkaar losstaande rollen. De eerste in het begin, als slavendrijver (een kleine rol) , de tweede als Butch Pooch, bodyguard van grootgrondbezitter Candie

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *