Cars 3 (2017) **½ Blu-ray review

Ik ben nooit een immense Cars-fan geweest en misschien wel de enige franchise/animatiefilm van Pixar waar ik niet warm van loop. Hoe dan ook, de films brengen veel geld in het laatje (Cars bracht 425 miljoen dollar op, Cars 2 bracht 562 miljoen dollar op en deze Cars 3 bleef steken op 384 miljoen dollar), ook al ziet het er naar uit dat de schwung eruit is. Cars 3 (2017) is een degelijke animatiefilm die je snel weer zal vergeten.

cars_3_2017_4k_ultra_hd.jpg

Korte inhoud: Hoewel zijn generatie steeds meer van het circuit wordt verdreven, is Lightning McQueen (Owen Wilson) nog niet bereid om te stoppen met racen. Wanneer hij onverwacht verslagen wordt door zijn nieuwe rivaal Jackson Storm (Armie Hammer), gaat hij op zoek naar een tweede kans. Daarvoor krijgt hij de hulp van Cruz Ramirez (Cristela Alonzo), een slanke gele raceauto. De jonge, vrouwelijke coureur laat Lightning McQueen kennismaken met moderne technologie en leert hem nieuwe trucjes. Samen bereiden ze zich voor op de beslissende race in de Florida 500 (een wedstrijd die vergelijkbaar is met de Daytona 500).

Ik had de indruk dat scenaristen Kiel Murray, Bob Peterson en Mike Rich zich hebben laten inspireren door de Rocky franchise. De held wordt verslaan door een nieuwere kampioen, op zoek naar een nieuwe trainer omdat hun oude mentor is overleden, klinkt jullie dit ook heel bekend in de oren? Er is zelfs een montage met een strandtraining! Hallo! In zijn laatste act had ik zelfs een Creed (2015) gevoel. Het voelt allemaal te veel als een rehash van andere films zonder echt gedenkwaardige setstukken.

De relatie tussen Lightning en de andere auto’s is ook nogal zwak. Zijn nieuwe mentor Smokey is gewoon een surrogaat-doc. Het grootste deel van de film na de eerste act is de relatie tussen Lightning en Cruz Ramirez. Ze is verteerd door zelftwijfel en heeft haar droom om een racer te worden opgegeven. Ze is assertief, optimistisch en zeer energiek, maar haar bepalende persoonlijk obstakel is haar gebrek aan zelfvertrouwen, wat haar beperkt. Het enige wat ze hoeft te doen is vertrouwen winnen, wat een vrij eenvoudige oplossing is in een sportfilm vol trainingsmomenten.


cars_3_2017_4k_ultra_hd_pic01.jpgcars_3_2017_4k_ultra_hd_pic02.jpgcars_3_2017_4k_ultra_hd_pic03.jpg

© Disney Enterprises inc. All Rights Reserved

Het meest fascinerende aspect van het auto-universum is nooit de personages of de verhalen geweest, maar wél de wereld zelf. In een land van motorvoertuigen, hoe worden ze geboren? We zien ze ouder worden, maar waar komen de kleine auto’s vandaan? Hoe maken ze iets, gezien het feit dat ze banden hebben in plaats van vingers? Waarom hebben de auto’s tanden? Wat heeft het voor zin een geslacht te duiden? Waar gaan de dode auto’s heen? Is er een begraafplaats op een autokerkhof? Worden ze gerecycled in nieuwe auto’s? Er is eigenlijk materiaal genoeg voor nog 3 nieuwe films.

Cars 3 is ondertussen uit op DVD, Blu-ray, Blu-ray 3D en 4k Ultra HD, boordevol extraatjes, zoals audio-commentaar, behind-the-scenes, deleted scenes en een blik op de karakters.

rating


Beoordeling: 2.5 / 5

Recensie door op 18 mei 2018

 


*** Cars 3 trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *