Sci-fi film High Power gemaakt voor 500’000 dollar

Acht jaar geleden kwam Monsters (2010) uit, een sci-fi film met het budget van 500’000 dollar. Dit is zowat het budget van een 3-4 Vlaamse reclamespots, met andere woorden: peanuts voor een langspeelfilm. Toch was het resultaat verbluffend. Regisseur Matthew Charles Santoro zal met zijn debuutfilm Higher Power (2018) een gelijkaardige poging proberen met een productiebudget van 500’000 dollar.

higher_power_2018_poster.jpg

Korte inhoud: Wanneer het universum beslist wat het wil, is het zinloos om weerstand te bieden. Met het leven van zijn familie op het spel, is Joseph Steadman (Ron Eldard) het onwillige proefpersoon van een maniakale wetenschapper in een strijd die de wereld kan redden of vernietigen.

Ik herinner me de trailer van Monsters en ik was meteen verkocht. Met deze trailer heb ik dat niet. Het lijkt wederom op een showreel van een effectenmakers bedrijf. De regisseur komt ook uit de visuele effecten sector. Het hoofdpersonage werd ook een vertolkt door een B-acteur die in het verleden toch niet meteen indruk heeft kunnen maken. Los van alles is het een heuse prestatie om met dit budget toch in staat te zijn een film te leveren met de allures van een mainstream sci-fi film.

Het verhaal lijkt op een amalgaam van stereotypen met – van wat ik kan uitmaken uit de trailer – bedenkelijke vertolkingen. Het is duidelijk dat de visuele effecten in deze prent wel afgelikt zullen zijn, maar zonder een sterk verhaal en knappe vertolkingen blijf je over met een teleurstellende filmervaring. Nu begrijp ik ook dat dit script geen geldschieters kon vinden. Producent Lorenzo di Bonaventura (Transformers, G.I. Joe) heeft in ieder geval wel het project opgepikt en de hoop is om nog beter te doen als Monsters. Een haalbare kaart want Monsters deed slechts 4 miljoen tijdens zijn bioscooprelease.

In de cast zien we ook heel wat nieuwe gezichten, zoals Mei Melançon, Jordan Hinson en Jade Tailor. Of deze film ooit bij ons in de bioscoop komt is nog twijfelachtig…de eerste reviews zijn in ieder geval niet mals.

 


*** High Power trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *