Hereditary wordt dé horrorfilm van deze zomer

Een horrorfilm om naar uit te kijken is deze Hereditary (2018), geschreven en geregisseerd door Ari Aster, die hiermee zijn debuutfilm maakt. De film is in handen gekomen van het independent productiehuis A24 die elk jaar wel een aantal opmerkelijke producties afleveren.

hereditary_2018_poster.jpg

Korte inhoud: De teruggetrokken grootmoeder van de familie Graham is dan wel overleden, de matriarch werpt nog steeds een schaduw op het gezin. Voornamelijk haar kleindochter, de tiener Charlie (Milly Shapiro), met wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. Aan het vredige bestaan van Annie (Toni Collette), Steve (Gabriel Byrne) en Peter (Alex Wolff) wordt abrupt een einde gemaakt wanneer een verschrikking hun thuis overneemt. Hierdoor wordt Annie, de moeder binnen het gezin, gedwongen om duistere paden te betreden opdat ze kunnen ontsnappen aan het ongelukkige lot dat hen allen te wachten staat.

De film kwam in de aandacht omdat de trailer per ongeluk werd vertoond bij de screening van de familiefilm Peter Rabbit (2018), vol met kinderen in de zaal. Naar verluidt hebben hier veel de schrik van hun leven gehad. Op het Sundance festival heeft de film in ieder geval indruk gemaakt. Zoals vele knappe horrorfilms (Rosemary, Exorcist, …) beginnen ze al een sterk drama om zich dan te begeven in het R-rated genre. Het helpt in ieder geval als je werkt met talentvolle acteurs zoals Toni Collette. Zij zal zonder enige twijfel deze prent volledig dragen.

Het is een film die alle schrik-momenten heeft van een Conjuring -film, maar bereid is meer risico’s te nemen met het verhaal. Het lijkt dus ook een film die een beetje zal blijven nazinderen, althans dat is de hoop. Hereditary komt bij ons uit op 27 juni 2018.

 


*** Hereditary trailer ***

1 Comment

  1. Joris

    Het lijkt op één groot jumpscare festijn. De actrice lijkt wel de ideale screamqueen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *