Indrukwekkende Robin Hood reboot met Taron Egerton

Lionsgate heeft gisteren de eerste trailer voor Robin Hood (2018) onthuld en de sheriff van Nottingham ziet er jonger uit dan ooit. Oorspronkelijk getiteld Robin Hood: Origins, komt de film van Peaky Blinders regisseur Otto Bathurst en biedt een revisionistische kijk op het Robin Hood-oorsprongsverhaal, geïnspireerd op het klassieke literaire avontuur.


robin_hood_2018_poster01.jpgrobin_hood_2018_poster02.jpgrobin_hood_2018_poster03.jpg

Korte inhoud: Na een felle strijd tijdens de kruistochten besluit Robin of Loxley (Taron Egerton) terug naar huis te keren. Eenmaal terug komt hij erachter dat zijn geliefde Sherwood Forest een corrupte plaats is geworden. Samen met zijn Moorse vriend Little John (Jamie Foxx), Will Scarlet (Jamie Dornan) en een groep bendeleden besluiten ze hun thuis te heroveren van de Sheriff of Nottingham (Ben Mendelsohn).

Eigenlijk lijkt het uitgangspunt “Wat als Robin Hood een superheld was?” En dat is het zo’n beetje. Je hebt zelfs zijn Robin of Loxley als het alter-ego, een Bruce Wayne-type terwijl hij als Robin Hood pijlen afvuurt met een belachelijke snelheid. Het ziet er helemaal gek uit en ik ben wel benieuwd naar het eindresultaat.

In de rol van Maid Marian zien we Eve Hewson, die we nog kennen van de serie “The Knick”. Het script komt van Ben Chandler en David James Kelly. Robin Hood komt in de States uit op 21 november 2018, en ergens rond die datum ook bij ons.

*** Robin Hood trailer ***

2 Comments

  1. jerre

    Ik heb een Guy Ritchie’s King Arthur: Legend of the Sword gevoel …

    Reply
  2. Kristof

    Wie heeft het eerste seizoen van Arrow bekeken, want dit heeft er wel iets van weg.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *