Wonder Woman een puinhoop? Patty Jenkins slaat terug

Zit er een volgende donderwolk aan te komen voor Warner Bros en DC? Na het teleurstellende Man of Steel (2013) , het zwakke Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) en de ronduit beschamende Suicide Squad (2016), duiken nu geruchten op dat de Wonder Woman (2017) productie een puinhoop is.

wonder_woman_2017_poster.jpg

Toch waren die kleine momentjes van Wonder Woman in Batman v Superman hoopvol, is er nu zoveel druk op de schouders van deze productie dat iedereen waarschijnlijk heel gespannen is en de studio iedereen op de hielen zit. Een nieuwe teleurstelling zou wel eens een doodsteek kunnen zijn op hun paradepaardje Justice League (2017). Wonder Woman wordt geregisseerd door Patty Jenkins, die net zoals David Ayer geen regie-ervaring heeft met cgi-films, maar wel haar status als drama-regisseuse heeft bevestigd met Monster (2003). Mijn enige bedenking bij Patty Jenkins is: dát was 13 jaar geleden! Wat heeft ze in tussentijd gedaan? Een handvol episodes in een paar tv-series, … NUL langspeelfilms. Hoe DC en Warner Bros bij haar zijn gekomen blijft voor mij een mysterie. Was deze film niet beter toevertrouwd aan Kathryn Bigelow? De toekomst zal het uitwijzen.

De eerste Wonder Woman trailer vond ik zelf nog wel veelbelovend, maar een anonieme insider zou hebben verklaard dat het een puinhoop is. Maar natuurlijk probeert Jenkins dat tegen te spreken. De “party pooper” zou een open brief hebben geschreven naar Warner Bros CEO Kevin Tsujihara, een hoge piet die nog steeds zijn job heeft (naast andere hoge pieten als regisseur Zack Snyder) na verschillende teleurstellingen. En als er ontslagen vallen is dat meestal onderaan de ladder, en de briefschrijver zou een ex-werknemer zijn van de studio. Lees hier de brief.

Een passage leest als volgt: Waar ben je mee bezig? Ik wens dat jij in je auto moet leven tot je een nummer 1 film kan maken. Dan zou Wonder Woman misschien zo geen puinhoop zijn. Probeer je niet te verschuilen achter de goede trailer. Insiders bevestigen nu al dat het opnieuw rotzooi is. Het is bijna indrukwekkend hoe je dezelfde producenten en leidinggevenden figuren blijft belonen voor het maken van dezelfde fouten. De regisseuse van Wonder Woman is furieus en ging meteen in tegenaanval op Twitter. En ik kan haar geen ongelijk geven. Wat is de waarde van zo’n open brief indien de auteur ervan onbekend is?


En ja, we hebben hier te maken met iemand die ontslagen werd, dus misschien niet meteen de meest ideale persoon die een oordeel kan vormen over een productie. Dus moeten we dit nieuws met een korrel zout nemen. Daarnaast moeten we ervan bewust zijn dat Wonder Woman nog 10 maanden voor de boeg heeft. Blade Runner had ook een woelige productie, maar uiteindelijk is het één van de beste films ooit geworden. Zelfs recent, over Ant-Man (2015) kwamen er ook geruchten dat na de regisseurswissel deze film zou zuigen als geen ander, wel het is uiteindelijk een schot in de roos geworden. Anderzijds heeft WB een slechte track record, en op dit ogenblik zou het me verbazen dat ze het nu aan het rechte eind hebben en ik heb ondertussen al alle hoop opgegeven voor Justice League. Toch geef ik WW nog het voordeel van de twijfel. En wie weet, met lage verwachtingen kan ik misschien nog aangenaam verrast zijn, cf. Deadpool (2016).

 


*** Wonder Woman trailer ***

6 Comments

 1. Bjorn

  Nog 10 maand in post productie, de shoot zit er op en eigenlijk is er nu geen terugweg of rewrite meer mogelijk.

  Reply
 2. jerre

  Wel nog reshoots 😉

  Reply
 3. Govert

  Wees nou eens eerlijk Is er buiten de dark knight cyclus wel eens een goede film uit de DC stal gekomen ????

  Reply
 4. Dave

  Watchmen, tevens de enige film van Zack Snyder die ik de moeite vond.

  Reply
 5. Danny

  The Dark Knight trilogy, Watchmen en Man of Steel vond ik ook niet slecht. Het enige wat stoort aan Snyder zijn films is hoe hij zijn camerawerk doet. Filmen van Marvel zijn ook niet slecht, maar op een paar goede, is er ook veel te veel aandacht op de vervolgen die niet zo denderd zijn. Kijk maar naar Iron Man, Thor .etc. Maar dat is mijn mening.

  Reply
 6. Govert

  Watchmen is vindt ik persoonlijk bijzonder saai maar dat komt waarschijnlijk omdat ik de novelle tot in den treurde gelezen heb waardoor de film eigenlijk niet meer was dan een slechte kopie.zelfs de uncut versie (met het complete zeerover verhaal) kon ik niet uit kijken De films van Marvel ( x-man de eerste Spider-Man cyclus , iron man , avengers en de tv series daredevil en shield) zijn stukken beter.Gotham is trouwens ook niet onaardig goede sfeer en fantastische decors . Maar toch loopt dc mijlen ver achter op Marvel met hun films en ik denk dat dat komt omdat de personages / karakters niet interessant genoeg zijn …..

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *