The Woods was eigenlijk een Blair Witch reboot! Hier de trailer!

En zo heeft Lionsgate ons wel een beetje beetgenomen. Op een paar weken van de release hebben ze de titel van hun horrorfilm The Woods (poster) gewijzigd. De film heet nu Blair Witch (2016). Inderdaad, de echte sequel op Eduardo Sanchez en Daniel Myrick enige echte The Blair Witch Project (1999).

blair witch,The Blair Witch Project,Daniel Myrick,Eduardo Sanchez,Adam Wingard,The Guest,I Saw the Devil,Simon Barrett

Korte inhoud: Het verhaal volgt een groep studenten die besluit te gaan kamperen in de bossen. Wanneer ze zich in het bos bevinden, realiseren ze zich dat ze niet alleen zijn. Er zit namelijk een duister gevaar verscholen in de bossen…

En eigenlijk hadden we dat al een tijdje door nadat we de korte inhoud hadden gelezen van het project. De productie hield de lippen ondertussen wel stevig op mekaar maar nu hoeft er geen discretie meer te zijn. De film heeft al een persvisie gehad in de States en de eerste commentaren zijn in ieder geval lovend. En na het zien van de trailer denk ik wel dat we hier misschien wel een echte horrorprent hebben die indruk zal maken, net zoals de eerste Saw (2004) film.

De film is in regie van Adam Wingard, die binnenkort ook de remake I Saw the Devil (2017) zal maken, gebaseerd op de Koreaanse actie thriller Ang-ma-reul bo-at-da (2010), en die eerder al indruk had gemaakt met The Guest (2014). Het script werd geschreven door Simon Barrett (The Guest). In de cast zien we Corbin Reid, Wes Robinson, Valorie Curry en Callie Hernandez.

Toch denk ik niet dat het de eerste film zal overtreffen, die eigenlijk het pad heeft geëffend voor de found footage films, maar ook deze film is voor een groot stuk gedraaid in first-person perspectief. Uiteraard denk ik dat de kijkers wel de oorspronkelijke film gezien moeten hebben, of zelfs die eerste flauwe sequel Book of Shadows: Blair Witch 2 (2000), om ten volle van deze film te kunnen genieten.

De film begint met het vinden van een nieuwe tape op de plaats waar de crew van Heather Donahue het laatst werd gezien. Het zou blijken dat Heather nog steeds in leven is en haar broer wil met een aantal vrienden naar haar zoeken. Maar nadat ze hun kamp hebben opgezet, beginnen ze zelf in de greep te komen van ‘the witch’. En deze film lijkt de grenzen te verleggen van wat iedereen zou kunnen verwachten. Op dit ogenblik weten we nog niet wanneer de film in de zalen gaat uitkomen, maar hopelijk nog ergens dit jaar.

***Related Post***
14/09/2016: Blair Witch filmbespreking

*** Blair Witch trailer ***

1 Comment

  1. Fabian

    Ziet er wel freaky uit ! Ben benieuwd …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *