Jennifer Lopez en Viola Davis op vendetta-toer in Lila & Eve

Ik ben geen al te grote fan van de films van Jennifer Lopez (pics) en om haar te zien opduiken aan de zij van een getalenteerde actrice als Viola Davis, voelt wel wat vreemd aan. Lila & Eve (2015) is een vendetta-film die geregisseerd werd door Charles Stone III (Mr 3000, Paid in Full), een B-regisseur die met deze film misschien wel uit de schaduw kan treden.

lila_and_eve_2015_poster.jpg

Korte inhoud: Lila (Viola Davis) rouwt om haar zoon Stephon (Aml Ameen) die doodgeschoten is tijdens een drive-by schietpartij. Bij een praatgroep raakt ze bevriend met Eva Rafael (Jennifer Lopez), wiens dochter diezelfde nacht werd gedood. Samen besluiten ze achter de drugsdealers aan te gaan die verantwoordelijk zijn voor de dood van Stephon. Maar wanneer het geweld escaleert komt Lila achter de schokkende waarheid over Eve’s identiteit.

We hebben hier te maken met een debuut-scenario van Pat Gilfillan, dus over de kwaliteit van het script zijn we ook al niet veel wijzer geworden. Op het eerste gezicht lijkt het op een soort Thelma & Louise thriller te gaan worden met twee alleenstaande working-class moeders die het recht in eigen handen nemen, maar wet een verrassende plotwending naar het einde toe. Naast de twee hoofdrollen zien we ook Boardwalk Empire acteur Shea Whigham die de twee vrouwen op de hielen zit, samen met zijn collega Skaketti (Andre Royo).

Het is nog af te wachten of de regisseur meer de actie-toer wil opgaan in de stijl van Dirty Harry, Death Wish of kiest voor een meer wil inzetten op het psychologische drama genre. De trailer lijkt de twee genres te willen bespelen (wat niet altijd een slimme zet is). De toon van de film lijkt in ieder geval iets te serieus om het te zien als een guilty pleasure thriller. De foute poster keuze zullen we er wel moeten bijnemen, want deze lijkt een lichtvoetige film te brengen – met een J-Lo die haar slanke taille wil laten zien en een rimpelvrije Viola – in plaats van een diep emotioneel drama van moeders die ten einde raad zijn.

Het is nog niet bekend wanneer Lila & Eve bij ons in de bioscoop zal draaien, maar de film werd ondertussen al vertoond in de States met gemengde gevoelens bij de recensenten. Laat weten in de reacties wat jullie van de trailer denken.

*** Lila & Eve trailer ***

1 Comment

  1. OldHipster

    Er is ook nog een andere poster met J-Lo die een pistool in de lens richt. Blijkbaar te schokkend voor een mainstream publiek.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *