Dirty Dozen met supervillains in Suicide Squad trailer

Eén van de nieuwtjes op Comic Con was de introductie van de eerste Suicide Squad (2016) trailer, de comic-adaptatie van David Ayer (End of Watch, Fury). Warner Bros had er alles aan gedaan om de trailer voor het eerst te vertonen op Comic Con, maar een bootleg van de trailer verscheen eerder al op internet, en dat bewijst maar hoe gretig de fans zijn om deze film te ontdekken.


suicide_squad_the_joker.jpgsuicide_squad_2016_pic02.jpgsuicide_squad_enchantress.jpg
Artwork courtesy of https://www.deviantart.com/bosslogic

Korte inhoud: De geheime overheidsorganisatie A.R.G.U.S, onder leiding van Amanda Waller (Viola Davis), doet een beroep op een strijdmacht bestaande uit een aantal supercriminelen. Ze staan bekend als Task Force X of ook wel de Suicide Squad. Ze krijgen gevaarlijke opdrachten toegewezen in ruil voor een kortere gevangenisstraf in het sterk bewaakte Arkham Asylum.

De twee meest opvallende figuren zijn The Joker vertolkt door Jared Leto en Margot Robbie (pics) als Harley Quinn. Maar daarnaast zien we ook Jai Courtney als Captain Boomerang, Will Smith als Deadshot, Joel Kinnaman in de rol van Rick Flagg en Cara Delevingne als Enchantress. Ook Ben Affleck zou van de partij zijn in de rol van Batman.

Deze Dirty Dozen met supervillains (pic) is gebaseerd op de comic van John Ostrander die een moderne versie van de Suicide Squad had geschreven, en wanneer je de trailer bekijkt ziet het er in ieder geval al even rauw uit als Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), twee projecten die eigenlijk een beetje in elkaar kunnen vloeien in de nabije toekomst in een Justice League film – de tegenhanger van Marvel’s The Avengers – in regie van Zack Snyder. Er zijn zelfs al geruchten dat The Joker een kleine cameo-rol zou hebben in de Batman v Superman film.


Suicide Squad animated pictureSuicide Squad animated picture 2
© Warner Home Video

Suicide Squad komt pas in de zomer van 2016 uit, dus er is nog een gehele weg af te leggen alvorens deze film klaar is. Maar de trailer geeft al een goed sfeerbeeld van de film, ook al zijn er wat bizarre zaken op aan te merken zoals Will Deadshot spot die plots iets zegt in de stijl van “Let’s go save the world”, terwijl hij eigenlijk deel uitmaakt van een bende schurken die niet echt wakker liggen van wereldvrede. Hij zei het ook niet op een ironiserende toon. Het contrast tussen DC Comics en Marvel kan met deze film in ieder geval niet groter zijn.

*** Suicide Squad trailer ***

***Related Posts***
03/08/2016: Suicide Squad filmbespreking
22/01/2015: Model Cara Delevingne gecast in Suicide Squad

6 Comments

 1. Quantum

  Ziet er in ieder geval meer bad-ass en minder afgelikt dan de Marvel adaptaties.

  Reply
 2. Stibbe

  Het ziet er naar uit dat de inspiratie is gekomen van de comics en de Arkham games, kan niet slecht zijn.

  Reply
 3. Reinbo

  Ik had het eigenlijk een stuk indrukwekkender verwacht dan dit, maar laten we rekening houden dat ze nog aan het draaien zijn.

  Reply
 4. Thanos

  Smith heeft geen interesse meer in films waar hij niet een heldenrol kan spelen.

  Reply
 5. Vince

  Een punk rock Joker met een ijzerwinkel in zijn smoel en tattoos, hmmm, vind hte wel goed dat ze iets nieuws proberen, maar had toch liever een iets meer imposante figuur verwacht. Lijkt bijna op The Riddler.

  Reply
 6. Bram

  Jared Leto zal wel goed zijn en scary, maar Heath Ledger slaagde erin om zowel scary als grappig te zijn. De tattoos zien er tevens wat ‘lame’ uit. Ik bedoel ‘Damaged’ op zijn voorhoofd, what’s that about?! Om nog maar te zwijgen over die HAHAHAHA’s
  Robbie Margot als Herley is dan weer spot on!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *