Wesley Snipes mikt op Blade 4

Hoewel Wesley Snipes al een tijdje ‘out of order’ was met zijn talrijke juridische verwikkelingen, is de acteur terug aan het werk. Hij was al te zien in een kleine rol in The Expendables 3 (2014) en binnenkort zien we hem als veiligheidsexpert in Las Vegas in de NBC serie The Player (2015 -).

Maar het grote nieuws op Comic-Con was uiteraard de aankondiging van een mogelijke Blade 4, ook al zijn de plannen nog verre van concreet. Volgens Snipes, zijn er gesprekken over Blade 4 geweest: “Marvel en ik hebben besloten om verdere gesprekken te hebben.” Het klinkt in ieder geval alsof Marvel nog niet helemaal verkocht is voor het idee om met Blade te gaan knoeien, gezien al hun peilen gericht zijn op de andere karakters van de Marvel Cinematic Universe. Maar ondanks de zwakke Blade Trinity (2004) heeft de franchise toch meer dan 400 miljoen dollar opgebracht met een gezamenlijk productiebudget van 159 miljoen dollar.

“Het is een onderwerp van gesprek. Het is onontkoombaar. Zij (marvel) hebben hun agenda, wij hebben de onze, en we bewegen ons beiden aan versneld tempo om deze magie te creëren. We zullen zien of er uiteindelijk iets van zal komen. Er is een grote kans, maar mocht het project niet van de grond komen hebben we nog een ander project die kan wedijveren met met Blade.”, voegde Snipes er nog aan toe.

In 2010 waren er al eens plannen om de franchise nieuw leven in te blazen, maar dan zonder Wesley Snipes. Maar er werd dan uiteindelijk geen acteur gevonden die perfect zou zijn voor de rol en er kwam hier niets van. Snipes mag dan nog wel 53 zijn, ik ben er zeker van dat hij nog wel een stoot kan uitdelen. Ook al zou het geen slecht idee zijn om de franchise gewoon te rebooten met een nieuwe acteur. Wat heeft Marvel te winnen met een Blade 4? De serie was nu niet meteen vernieuwend voor het comic-genre, buiten het feit dat we te doen hadden met een zwarte actieheld. Er worden ook even geruchten van een combinatie met Blade en Ghost Rider, maar de toekomst zal uitwijzen wat er uiteindelijk zal komen. Mijn geld staat op een reboot ‘zonder’ Wesley Snipes.

1 Comment

  1. Quantum

    Blade II blijft de beste uit de reeks. Een goeie regisseur moeten ze hebben, maar wie wil nog met Wesley Snipes werken?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *