Disney’s The Finest Hours trailer met Chris Pine en Eric Bana

Met de betere visuele effecten komen er ook steeds meer rampenfilms op ons af, en de beste blijven de films die min-of-meer gebaseerd zijn op waar gebeurde feiten. En dat zou het geval moeten zijn met d Walt Disney film The Finest Hours (2015). De film is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van de Pendleton reddingsoperatie in 1952.

the_finest_hours_2015_poster.jpg

Korte inhoud: In februari 1952 wordt de oostkust van New England getroffen door een van de zwaarste stormen uit de geschiedenis. Het zorgt ervoor dat een olietanker voor de kust van Cape Cod letterlijk in tweeën breekt. Vier leden van de kustwacht, waaronder kapitein Bernie Webber (Chris Pine), krijgen het bevel van Coast Guard officier Daniel Cluff (Eric Bana) om met een kleine reddingsboot de koude temperaturen en 20 meter hoge golven te trotseren op zoek naar meer dan 30 gestrande zeelui die gevangen zitten aan boord van het snel zinkende schip. En terwijl een reddingsploeg onderweg is, probeert assistant engineer Ray Sybert (Casey Affleck) de crew te motiveren om hun angsten achterwege te laten en er alles aan te doen op het onweer te doorstaan.

In de hoofdrollen zien we naast bovenvermelde namen nog Ben Foster en The Borgias actrice Holliday Grainger. De regie van de film werd toevertrouwd aan Craig Gillespie (Fright Night remake) wat een beetje van een bizarre keuze is gezien de man eigenlijk weinig tot geen actie-ervaring heeft. Disney’s eerste keuze was eigenlijk Robert Schwentke (Flightplan, Red), maar hij verliet het project om aan Insurgent (2015) te gaan regisseren. Maar liefst 3 scenaristen (Eric Johnson, Scott Silver, Paul Tamasy) hebben aan deze film gewerkt. Benieuwd of dit B-team een geslaagde disasterfilm zal kunnen afleveren.

De trailer heeft veel weg van The Perfect Storm (2000), met dit grote verschil dat deze film zich afspeelt in de jaren 50. Hopelijk wordt het beter dan dat George Clooney snoozefest. Dankzij de sterke cast verwacht ik wel een redelijk goeie actie-pent, ook al zal Disney er wel voor zorgen dat de zeemzoeterigheid van het scherm zal druipen. Disney heeft zo geen goede reputatie wanneer het aankomt op de verfilming van ‘waar gebeurde verhalen’. The Finest Hours zou volgend jaar bij ons in de bioscoop moeten draaien.


*** The Finest Hours trailer***

2 Comments

  1. Stef

    Eric Bana en Casey Affleck, I’m in!

    Reply
  2. stibbe

    Chris Pine moet dringend van agent veranderen want de laatste jaren is hij alleen maar te zien in tegenvallende films (Into the Woods, Horrible Bosses 2, Jack Ryan: Shadow Recruit)

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *