Op de vlucht van bloeddorstige beer in Backcountry

Grensverleggende en/of angstaanjagende horror zal je niet meteen vinden in dure spektakelfilms, maar eerder in het independent filmcircuit en deze Backcountry (2014) is daar nog maar een voorbeeldje van. We hebben een doorsnee koppeltje, een bos en een monster, in dit geval een beer met grote honger. De trailer ziet er degelijk uit en is zeker iets wat ik wil gaan zien in de bios mocht deze prent ooit tot bij ons komen.

backcountry_2014_poster.jpg

Korte inhoud: Een koppeltje uit de stad gaat kamperen in de Canadese wildernis. Alex (Jeff Roop) is een doorgewinterde buitenmens terwijl Jenn (Missy Peregrym), een bedrijfsjurist, dat totaal niet is. Nadat Alex haar eindelijk overtuigd heeft gaat ze er mee akkoord dat hij haar meeneemt naar zijn favoriete plek: de afgelegen Blackfoot Trail. Op hun eerste nacht hebben ze echter een verontrustende ontmoeting met Brad (Eric Balfour), die een oogje heeft op Jenn. Wanneer ze steeds dieper het bos intrekken raken ze hopeloos verdwaald in het territorium van een bloeddorstige beer.

Het is wederom een regiedebuut, deze keer van de Canadees Adam MacDonald die ook al een heuse carrière achter de rug heeft als acteur in allerhande (vrij onbekende) tv-series. Maar misschien kan hij nu wel zijn doorbraak maken achter de camera. Adam wil in ieder geval dé ultieme berenhorror-film gaan maken, en dat zal niet moeilijk zijn gezien er niet zo heel veel films zijn. De enige die ik me voor de geest kan halen is The Edge (1997), Met Alec Baldwin en Anthony Hopkins, wat op zich wel een geslaagde horrorprent was. Vorig jaar is ook Grizzly (2014) uitgekomen van Saw V regisseur David Hackl, maar deze prent met zijn Hollywood cast (James Marsden, Thomas Jane, Billy Bob Thornton) heeft zelfs de binnenkant van een bioscoopzaal niet gezien.

Een Canadees bos kan al zo gevaarlijk zijn als de badplaatsen aan de Australische kust wanneer de mens in aanvaring komt met de lokale predatoren. Maar deze film lijkt ook nog een andere verhaallijn aan te snijden met een nevenpersonage met misschien wel slechte bedoelingen. Het onschuldige schaap, die deze helletocht waarschijnlijk als enige zal overleven wordt gespeeld door een jonge juriste (pic). De trailer ziet er heel voorspelbaar uit, maar ondanks het beperkt budget ziet alles er wel heel intrigerend uit. Hieronder vinden jullie de trailer.


*** Backcountry trailer ***

2 Comments

  1. Kempo

    Werner Herzog had ook wel een geslaagde docu gemaakt over een “berenfluisteraar” die op het einde van de rit zijn dood vond in een ontmoeting met een uitgehongerde grizzly.

    Reply
  2. joris

    Zalige poster, eenvoudig en toch doeltreffend.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *