Naast Annabelle is er ook de horrorprent Jessabelle

Gisteren was het de beurt aan de Warner Bros. horrorprent Annabelle (2014), vandaag bespreken we even die andere horror, genaamd Jessabelle (2014) van Lionsgate, kwestie om de verwarring tussen deze twee prenten weg te werken. En neen, deze prenten hebben niets met elkaar te maken.

jessabelle,annabelle,horror,Joelle Carter,Amber Stevens,Mark Webber,Kevin Greutert,sarah snook

Korte inhoud: Jessie (Sarah Snook) keert terug naar haar vader zijn huis in Louisiana, nadat ze door een ongeluk haar benen niet meer kan gebruiken. Eenmaal daar ontdekt ze een mysterie omtrent haar eigen geboorte en een kwade geest, genaamd Jessabelle, die vastbesloten is om haar te vernietigen.

En net zoals bij Annabelle hebben we hier te maken met een B-regisseur. Kevin Greutert is geen Director of Photography, maar wel een monteur die af en toe eens achter de camera kruipt voor een horror-sequels (Saw VI, Saw 3D). De film werd geschreven door Robert Ben Garant, en die heeft wel een pak meer ervaring als scenarist dan de scenarist van Annabelle. Weliswaar voornamelijk in het komedie-genre (Balls of Fury, Night at the Museum 1, 2 & 3, The Pacifier).

Een scenarist met ervaring kan soms wel het verschil maken. Hoewel…deze prent lijdt aan dezelfde kwaal als het gedoemde The Loft (2012) van Erik Van Looy. Jessabelle had eerst in januari in de zalen moeten draaien, en werd nadien verschoven naar de zomer-dump datum van 29 augustus, om nadien nog maar eens verschoven te worden naar een release op 7 november 2014, gelijklopend met een Video-On-Demand release. En dit zijn meestal al aanwijzingen dat er een reukje aan het project zit.

En ondanks dit alles vind ik deze trailer toch heel wat boeiender. Het zal geen hoogvlieger worden, maar misschien nog niet half zo slecht als de verwachtingen van de studio’s na het zien van de eerste montage. Enkel spijtig dat ze er een PG-13 van hebben gemaakt, alsof tieners interesse hebben in dat soort dingen. In de casting zien we naast het hoofdpersonage ook nog Mark Webber (13 Sins), Amber Stevens (22 Jump Street) en Joelle Carter die we nog kennen van de serie Justified. De film komt op 3 december 2014 bij ons in de zalen.


*** Jessabelle trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *