Welke blockbuster flopt deze zomer ?

De weddenschappen kunnen beginnen naar welke film het zwaarst zal floppen in de zomer van 2014. Ons geld staat op Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) van beeldjesmaker Jonathan Liebesman (The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning, World Invasion: Battle Los Angeles, Wrath of the Titans) met een productiebudget van 125 miljoen dollar (break-even: 250 miljoen dollar). Maar uiteraard krijgen ze concurrentie van andere potentiële treinrampen.


teenage_mutant_ninja_turtles_2014_flop_poster.jpgtransformers_age_of_extinction_2014_flop_poster.jpghercules_2014_flop_poster.jpg

Zo mogen we ook Hercules (2014) van Brett Ratner niet vergeten met zijn 110 miljoen productiebudget (break-even: 220 miljoen dollar). Persoonlijk hoop ik dat Transformers: Age of Extinction (2014) van saucissen-draaier Michael Bay met zijn productiebudget van 165 miljoen dollar (break-even: 330 miljoen dollar) op zijn bek zal gaan met zijn cgi-robotjes. Maar de marketing machine is bij deze net iets te sterk (op De FilmBlog hebben wij ons in ieder geval onthouden).

Daarnaast zijn er nog een aantal outsiders die misschien ook wel kans maken de flop van de zomer van 2014 te worden. Sin City: A Dame to Kill For (2014) is een moeilijke klant aan de box-office en geruchten laten uitschijnen dat hun budget deze keer op 80 miljoen is geraamd, maar dit bedrag is nog niet officieel bevestigd (break-even: 160 miljoen dollar). Marvel zou ook haar eerste flop kunnen hebben met het wel heel bizarre Guardians of the Galaxy (2014) van James Gunn. Met zijn productiebudget van 170 miljoen zullen ze heel wat moeten ophalen om nog maar break-even te zijn. En dat zal hen ook wel lukken als ze in ieder geval hun marketing-campagne beginnen inzetten, want tot op heden weet niemand iets over de film.


sin_city_a_dame_to_kill_for_2014_flop_poster.jpggodzilla_2014_flop_poster.jpgguardians_of_the_galaxy_2014_flop_poster.jpg

Maar ook al ben ik benieuwd naar Godzilla (2014) van Gareth Edwards, hebben ze nagelaten om grote namen aan hun film te koppelen. Met alle respect voor Breaking Bad acteur Bryan Cranston, maar hij moet in filmland nog alles bewijzen. Een productiebudget van 160 miljoen dollar is ook wel gigantisch (break-even:320 miljoen dollar). Misschien heb ik nog wat films vergeten of denken jullie dat bovenstaande films wel hun quota zullen halen. Laat het weten in de commentaren.


*** Gloednieuwe Godzilla clip ***

6 Comments

 1. Pieter-Jan

  Wat voor mij aan de lijst ontbreekt is Edge of Tomorrow. Heb het boek gelezen en na het zien van de trailer denk ik dat ze er een domme si-fi actiefilm van hebben gemaakt waar ze het verhaal in een 100 minuten durend film hebben gepropt.

  Reply
 2. Boyo

  Hercules zal floppen! No doubt.

  Reply
 3. Thibaut

  Is de eerste keer dat ik hoor van Guardians of the Galaxy. Is ook al geen goed teken.

  Reply
 4. Michael

  Zo slechte commentaar over Guardians of the galaxy gewoon omdat wij Belgen er nog niet hebben van gehoord. Narrow minded much? Ik kijk er zeker naar uit, ziet er een zeer amusante film uit!

  Reply
 5. Daan

  WOW!! Die Godzilla clip ziet er wel mega uit !

  Reply
 6. Michiel

  Redelijk zeker dat Sin City niet zal floppen, de eerste heeft teveel aanhang daarvoor. Guardians of the Galaxy zal ook niet floppen, aangezien ze dit wel kennen in de VS. Het is trouwens een onderdeel van het Marvel Cinematic Universe, dat ook al The Avengers op zijn palmares heeft, om alles te begrijpen is deze film dus ook een belangrijke sleutel.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *