Er komt een nieuwe Halloween 3D !

Volgens een aantal tweets aan het front in Cannes zouden er geruchten zijn over een nieuwe Halloween film, met name Halloween 3D (2015), en het is The Weinstein Company die het zaakje in goede banen zal leiden en dus gelukkig niet de crew van Platinum Dunes. Het is op dit mogelijk niet duidelijk of de 3 uit 3D slaat op het derde deel na de eerste twee Rob Zombie remakes, of dat het effectief gaat over een reboot. Op dit ogenblik zijn in ieder geval nog geen namen bekend van acteurs of regisseurs.

Scenaristen Todd Farmer (Jason X, Drive Angry) en Patrick Lussier (Drive Angry, Dracula 2000) hadden al in tussentijd zitten werken aan een script voor Weinstein eind 2009, gebaseerd op het werk van John Carpenter, maar volgens mij heeft dit op niets uitgedraaid en zal er een compleet nieuw script geschreven worden.


 Halloween 3D animated picture Halloween 3D animated picture

De eerste Halloween film speelde zich af in 1963, waarin de 6-jarige Michael Myers een mes uit de keukenla neemt en zijn oudere zus vermoordt. Hij wordt daarna opgenomen in een psychiatrische kliniek. Vijftien jaar later moet er bepaald worden of hij vrijgelaten mag worden. De dokter die zich al die jaren met hem bezighield vindt dat Michael nooit vrij mag komen. Maar Michael wacht het onderzoek niet af en ontsnapt. Hij keert terug naar het huis waar hij is opgegroeid en slaat opnieuw op strooptocht tijdens de Halloween periode.

Michael Myers, is samen met Freddy Krueger en Jason Voorhees, één van de 3 grootste serials killers uit Hollywood met zowat een body-count van 76. De oorspronkelijke franchise telt 8 films en 2 remakes en heeft zowat 500 miljoen opgebracht aan de box-office met een minimum aan productiekosten. De laatste twee Rob Zombie films hebben wel meer opgebracht dan de eerste Halloween films, maar er de meningen over de film zijn hierover heel verdeeld. Maar niet alleen dit, ook de Friday the 13th (2009) remake werd niet gesmaakt en ook deze film krijgt een reboot in 2015…spijtig genoeg wel door Michael Bay’s Platinum Dunes.

5 Comments

 1. Fabian

  Was de eerste Halloween remake ook al niet in 3D?? Vraag me wel af in hoeverre de film anders kan zijn dan de Rob Zombie films.

  Reply
 2. Thibaut

  Waarom niet gewoon Rob Zombie een derde film laten maken met een nieuwe scenarist en eventueel een paar nieuwe koppen, in plaats van een teleurstellende copy-paste reboot?

  Reply
 3. Gleny Boy

  Misschien moeten ze er maar een stand-alone film van maken, met een compleet nieuwe cast en weg met die vriendin van Rob Zombie die om te haverklap in een droombeeld verschijnt en Michael Myers die er iets minder uitziet als Hulk Hogan.

  Reply
 4. gregory

  Scenario moet nog geschreven zijn, dus kan evengoed 2016 of 2017 worden.

  Reply
 5. Brian

  Ik hoop dat er zo snel mogelijk een nieuwe film van halloween uitkomt in de bioscoop bios en ook of beter op dvd kwa dvd in 2015,ik had het liever van Rob zombie gehad,halloween 2007 van hem de remake is zo onwijs goed,de andere halloween films vind ik zelf te saai zaai alleen halloween 11 2009 van hem gaat me te ver een hond vermoorden en opeten en z’n moeder is terug als geest spook, en halloween 3 van uit de jaren 80 heeft niks met mykel myers halloween te maken en een halloween een nieuwe met een robot slaat nergens op heb je toch de film s robocop voor.
  Ik raad jullie je de tv serie the following op dvd aan en ook de horror film the collection uit 2012 op dvd.
  Hannibal vind ik echt kut films en de tv serie s zeizoenen van Hannibal vind ik echt ook niks aan wat een tegen valler zeg bijna geen moorden te weigen alleen maar praten en lijken.
  Voelde geen spangen in.
  Gr. Van brian

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *