Gravity trailer met Sandra Bullock en George Clooney

Er is een teaser trailer uit van Gravity (2013), de nieuwe film van Alfonso Cuarón, de maker van Children of Men (2006). En voor zijn nieuwe film zoekt de Mexicaanse regisseur het in de ruimte met slechts twee acteurs. Een soort huit clos in space, als je wilt.

Gravity,alfonso cuaron,Children of Men,Sandra Bullock,George Clooney,Natalie Portman,angelina jolie,Mission to Mars,2001 a space odyssey,solaris

Korte inhoud: Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) is een briljante medische ingenieur die op haar eerste shuttlemissie gaat met de ervaren astronaut Matt Kowalsky (George Clooney), die het commando heeft over zijn laatste vlucht voor hij op pensioen gaat. Maar een schijnbaar routine ruimtewandeling draait uit op een ramp. De shuttle wordt vernietigd waardoor Stone en Kowalsky helemaal alleen achterblijven – enkel vastgeketend aan elkaar en steeds verder zwevend in het duister. De oorverdovende stilte verraadt dat ze elke link met de Aarde verloren hebben … en elke kans op redding. Angst wordt paniek, en elke hap lucht vermindert de nog resterende hoeveelheid zuurstof. Maar misschien is de enige weg naar huis verder te gaan in de angstaanjagende uitgestrektheid van de ruimte.

Het zijn heel tricky projecten, gezien alles zich vrijwel afspeelt op green-key, met acteurs die hier in het luchtledige staan te acteren. Sandra Bullock is een talentvolle actrice, maar ze heeft ook al heel wat bedenkelijk materiaal op haar curriculum staan. Anderzijds deelt ze het scherm met een vaste waarde in Hollywood. Sandra was trouwens niet de eerste keuze van Cuarón. Hij wou eerst Angelina Jolie, maar zij weigerde tot twee maal toe. Nadien wou hij Natalie Portman maar zij moest weigeren omwille van haar zwangerschap. Derde keuze dan? Nope! De Mexicaan ging eerst een screentest organiseren met Rachel Weisz, Naomi Watts, Marion Cotillard, Abbie Cornish, Carey Mulligan, Sienna Miller, Scarlett Johansson, Blake Lively, Rebecca Hall en Olivia Wilde. Maar op het einde van de rit koos hij dan maar voor Sandra Bullock.

We hebben al een aantal space films gehad waarin astronauten er alles moeten aan doen om niet in de ruimte te worden gekatapulteerd. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Mission to Mars (2000) van Brian De Palma. Niet meteen de meest geslaagde prent, maar het concept is ons ook wel bekend. Er zijn ook heel wat psychologische introspecties geweest met films als Moon (2009), 2001: A Space Odyssey (1968) en Solaris (2002), ook al met George Clooney die alleen in de ruimte was. De regisseur zal dus uit een ander vaatje moeten tappen wil hij indruk maken. Gravity komt op 30 oktober 2013 bij ons in de bioscoop.


*** Gravity trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *