Playing For Keeps (2012) * Blu-ray review

Het beste aan Playing For Keeps (2012) vond ik de vertolking van Jessica Biel. Over de rest valt niet enorm veel goeds te zeggen. Het lijkt er wel op dat acteur Gerard Butler echt wel moeite heeft om filmscripts te beoordelen. De flops zijn ondertussen niet meer bij te houden.

playing for keeps,gabriele muccino,jessica biel,gerard butler,the pursuit of happyness,seven pounds,catherine zeta-jones,uma thurman,judy greer,dennis quaid,robbie fox

Korte inhoud: Het verhaal begint met de thuiskomst van George (Gerard Butler), een gestopte professionele voetballer wiens gloriedagen reeds lang voorbij zijn. Hij heeft genoeg van zijn leven als playboy en is bankroet na een reeks mislukte investeringen. Hij keert terug naar Virginia om de draad op te pikken met zijn vervreemde ex-vrouw (Jessica Biel) en zijn verwaarloosde zoon. Om het goed te maken wil George het voetbalteam van zijn zoon coachen. Maar kan hij zijn ogen op het doel houden wanneer de tribunes volgepakt zitten met sexy voetbalvrouwen en wanhopige huisvrouwen?

De film werd geregisseerd door Gabriele Muccino, die eerder een goede beurt maakte met twee Will Smith films, The Pursuit of Happyness (2006) en nadien Seven Pounds (2008). Maar met deze prent slaat hij de bal toch behoorlijk mis. En het is niet voor niets dat Playing For Keeps ook werd opgenomen in het eindejaarslijstje van 2012, spijtig genoeg niet in de lijst van de Beste Films.

Hoe de producers bij scenarist Robbie Fox zijn terecht gekomen is mij één groot mysterie. De man heeft nog niets geschreven wat nog maar te bekijken valt. Komt daar nog bij dat hij in 18 jaar geen films meer had geschreven! En hier ligt volgens mij de kern van het probleem met Playing For Keeps. Want aan de regisseur zou het in principe niet liggen, en al zeker niet aan de acteurs. Naast de twee hoofdacteurs zien we ook nog Dennis Quaid, Judy Greer, Uma Thurman en Catherine Zeta-Jones. Niet meteen een cast van nitwits die hier hun debuut maken.

Het is een typische romcom die je best op een luie zondagnamiddag bekijkt. Maar verwacht er vooral niet al teveel van. De humor is maar half om te lachen, de karakters hebben maar weinig diepgang en het formalistisch niemendalletje van een verhaal rammelt aan alle kanten. De Blu-ray ligt al vanaf 6 mei 2013 in de winkelrekken, dus al je het zelf wilt uitzoeken hoe verkeerd deze film is…go crazy!

rating


Beoordeling: 1 / 5

Recensie door op 12 mei 2013

 


*** Playing For Keeps trailer ***

1 Comment

  1. Aless

    De trailer verklapt eigenlijk al zoveel dat je de film niet meer hoeft te zien. Tich zijn dergelijke films wel een beetje mijn cup of tea 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *