Django Unchained integraal op You Tube

Het is binnenkort Oscartijd, en bijgevolg worden de genomineerde films massaal via screeners doorgegeven. En uiteraard heb je dan pipo’s die er niets beters op vinden om een film die genomineerd is voor Beste Film gewoon op You Tube te zetten. Dat gebeurde ondertussen met Django Unchained (2012) die momenteel integraal te zien is op deze link.


django unchained,quentin tarantino,you tube,academy awards,screener
© Sony Pictures Home Entertainment

Korte inhoud: We bevinden ons in het diepe zuiden van de 19de eeuw waar slavenhandel welig tiert. Twee geliefden, Django (Jamie Foxx) en Broomhilda (Kerry Washington), worden met het klappen van de zweep uit elkaar gedreven en verkocht aan de laagste prijs aan verschillende eigenaars. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenzinnige Duitse premiejager genaamd Dr. King Schultz (Christoph Waltz) die rondtoert met een tandarts karretje. Hij heeft zijn oog laten vallen op de slaaf Django die hem kan helpen in het vingerwijzen van de beruchte Brittle Brothers. Hij besluit om Django onder zijn vleugel te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak te laten zien. Na een aantal succesvolle premies besluit Schultz om hem te helpen in zijn zoektocht naar zijn geliefde. Dit blijkt achteraf moeilijker te zijn dan gedacht. Na wat opzoekingswerk blijkt ze eigendom te zijn van Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), een meedogenloze plantage-eigenaar die berucht is om de vreselijke slavenpraktijken die hij erop nahoudt op zijn privéterrein genaamd “Candyland.” Hij is namelijk verzot op Mandingo Fighters, een strijd op leven en dood tussen twee zwarte slaven.

Ik raad echter iedereen aan om de film te gaan zien in de bioscoop. Niet enkel kan je de film dan gewoon in volle beeld- en audiokwaliteit bewonderen, maar steun je ook deze Tarantino productie. Dat een prent als The Expendables 2 (2012) geplaagd wordt door illegale downloads, daar lig ik zo niet meteen wakker van. Een dergelijke sequel zal verkopen als zoete broodjes voor een tiener-publiek en de studio zal zijn omzet zeker zien verviervoudigen. Maar Tarantino-films zijn toch eerder bestemd voor een meer select publiek. Ik gebruik niet graag de versleten term “meerwaarde zoeker”, maar ja, er zit veel meer waarde in Django Unchained dan in 10 Expendables-achtige schietfestijnen.

De You Tube link zal binnen de kortste keren off line worden gezet. Voor diegene die wat willen besparen kunnen nu wel snel de film zien in lage resolutie en met een laag klank-niveau. Voor de rest, Django Unchained draait vanaf 16 januari 2013 in de bioscoop. Ga deze film gewoon gaan zien !

***Related Posts***
11/01/2013: De 10 grootste missers van de Oscarnominaties van 2013
03/01/2013: Is Django Unchained racistisch?
20/12/2012: Django Unchained review
10/06/2012: Django Unchained trailer

10 Comments

 1. geike

  Ben je zeker dat het geen promostunt is om de film nog eens in de aandacht te brengen? Zoals je zegt wordt de film toch straks van You Tube gezwierd.

  Reply
 2. Bennett

  Het zou me verbazen mocht het een promostunt zijn, want eenmaal op You Tube kan je de film er zo afhalen en op je harde schijf zetten.

  Reply
 3. laurent

  Yup, film is ondertussen al off line :s
  Soit, ik was toch van plan deze te zien in de bios.

  Reply
 4. John Locke

  Ik vind het maar een rare film. De boodschap lijkt te zijn dat zwarte mensen boos moeten zijn op witte mensen en ze daarom allemaal moeten afknallen op de meest gruwelijke en bloederige manieren mogelijk.
  Voor de rest zit er geen verhaal in. Een cognitieve boodschap voor zwarte mensen om de wapens op te pakken en alles wat wit is gerechtvaardigd neer te leggen. Omdat ze wit zijn is het gerechtvaardigd.

  Reply
 5. Evan

  De wat meer intelligente mens zal misschien een andere conclusie trekken.

  Reply
 6. JBauer

  Veel van die kritiek slaat ook nergens op. In de VS is er veel kritiek op het veelvuldig gebruik van het woord nigger, maar in 1858 bestond het woord ‘afro-american’ gewoon nog niet.

  Reply
 7. 21st Century Guy

  @John Locke: Te veel gewend aan films waarin witte mannen anders rassen neerknallen ???? …..

  Reply
 8. joten

  ik vrees eerder dat QT toch serieus door de mand aan het vallen is.
  enkele pseudo-intellectuelen zullen er zich nog aan vergapen en een moeilijke uitleg aan geven,
  ik vrees dat ik te dom ben om te genieten van het werk van een man die niet meer weet van welk hout pijlen te maken.
  QT is history.

  Reply
 9. micha

  @joten: Tarantino films zijn pure ontspanning met een dikke portie liefde voor de cinema. Heeft niks met pseudo-intellectualiteit te maken.

  Reply
 10. joten

  doe mij maar Rodriguez: fantastische cinema zonder al die grote woorden en uitleg, zijn films spreken voor zichzelf.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *