Gremlins reboot zou dan toch het ‘daglicht’ zien

Ver terug in 2007 waren al berichten over een Gremlins 3 film, maar deze plannen werden later door Chris Columbus, de scenarist van Gremlins, ontkracht. Vandaag duiken er nieuwe berichten op die zouden wijzen op een eventuele reboot.

gremlins,gremlins 3,reboot,steven spielberg,joe dante,amblin entertainment,warner bros

Het was het magazine Vulture die liet uitschijnen dat Warner Bros de franchise nieuw leven wil doen inblazen. Ondertussen zouden zelfs al gesprekken bezig zijn met Amblin Entertainment, het productiehuis van Steven Spielberg. Blijkbaar werd Spielberg al verschillende keren aangesproken voor een reboot, maar zijn prijs bleek telkenmale te hoog. Maar nu lijkt het erop dat ze tot een overeenkomt zijn gekomen, waardoor Warner Bros na de eerdere re-release van Gremlins (1984) van Joe Dante nu toch aast op een herstart.

Korte inhoud: Randall “Rand” Peltzer loopt door Chinatown in New York City om een kerstcadeau te kopen voor zijn zoon Billy. Een Chinese jongen neemt Randall mee naar de winkel van zijn grootvader, waar Randalls oog meteen valt op een klein harig wezentje genaamd een mogwai (wat Chinees is voor “kwaadaardige geest”). Mr. Wing, de grootvader van de jongen, weigert de Mogwai te verkopen, zelfs nadat Randall 200 dollar biedt. Wings familie heeft het geld hard nodig, maar Wing blijft weigeren. De jongen begrijpt zijn grootvader niet, en besluit achter diens rug om de Mogwai toch te verkopen. Hij geeft Randall echter drie waarschuwingen: de Mogwai kan niet tegen fel licht, mag niet nat worden, en mag nooit eten krijgen na middernacht. Een waarschuwing die niet op de letter gevolgd zal worden, met alle monsterlijke consequenties van dien.

Ik vraag me wel af of een dergelijke film nog wel zal aanslaan bij een hedendaags publiek. De Gremlins film kwam er in een periode waarin dergelijke fantasy films, die horror en komedie op een geslaagde manier konden afwisselen (Beetlejuice, Ghostbusters, The Burbs,…). Tegenwoordig is fantasy al zo realistisch geworden als gewone dramafilms (Lord of the Rings, Game of Thrones) en zijn dergelijke horrorfilmpjes vervangen door found footage films. Steven Spielberg is uiteraard wel een grote naam, maar hij heeft in recente geschiedenis ook serieus kunnen ontgoochelen, ik denk dan aan die gruwelijke Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Het zal ook wat afhangen welke regisseur zal aangetrokken worden om de reboot te maken, want ik verwacht niet dat Spielberg deze film zal maken. Hij heeft momenteel al zijn handen vol hebben met Robopocalypse (2013). En met de gekozen regisseur zullen we waarschijnlijk ook een antwoord hebben op de vraag is dus of deze CGI Gremlin eerder een tiener-vriendelijke balans zal opmaken, of eerder kantelen in de richting van een PG of R-rated film voor volwassenen?

***Related Post***

06/02/2010: Chris Columbus doorprikt Gremlins/Goonies geruchten
10/02/2007: Het Gremlins 3 gerucht


*** Gremlins (1984) trailer ***

2 Comments

  1. charlotte

    De grote studio’s hebben niet alleen een gebrek aan ideeën maar missen ook nog eens de ballen om te investeren in iets compleet nieuw. Wie zit nu te wachten op een reboot. Het origineel vraagt er in ieder geval niet naar. Je moet deze film bekijken in zijn 80’ties tijdsgeest.

    Reply
  2. Tony T.

    Laat maar komen. Ben benieuwd hoe ze het zullen aanpakken. Het wordt ofwel een schot in de roos, of een complete afgang.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *