Na Project X is er nu 21 and Over

21 and over,the hangover,the hangover 2,project x,Jon Lucas,Scott Moore,Justin Chon,Skylar Astin,Miles Teller,Sarah Wright
Voor de fans van The Hangover (2009), The Hangover 2 (2011) en Project X (2012) zit er een nieuwe prent aan de komen met jonge mensen die foute dingen doen. 21 and Over (2013) is de debuutfilm van Jon Lucas en Scott Moore, die eerder het scenario van de Hangover films hebben geschreven.

Korte inhoud: De goede student Jeff Chang (Justin Chon) wordt door zijn twee beste vrienden (Skylar Astin en Miles Teller) mee uit genomen voor zijn 21e verjaardag, een dag voor een belangrijk medisch schoolinterview. Wat een avond moest worden met een paar biertjes verandert al snel in een avond van vernedering en volslagen losbandigheid.

21 and Over volgt op het eerste gezicht een duidelijke formule van een situatie waarin de karakters de grenzen van fatsoen overschrijden en er dan alles aan doen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De trailer wil ons duidelijk maken dat het een film is met veel vuile manieren en grof taalgebruik, maar geen enkele scène springt in het oog. Ook de humor in de eerste beelden zet niet meteen aan tot spontane schaterlach buien, integendeel. Ook raar waarom zijn vrienden hem constant met zijn volledige naam noemen, waarom niet gewoon Jeff of Chang ligt toch beter in de mond.

Het gebeurt in ieder geval niet zo vaak dat we een Aziatisch hoofdacteur zien in een niet-martial art Hollywood film. Maar ik sluit niet uit dat deze film ook wat clichés en stereotypen zal bovenhalen naar verloop het verhaal vordert. Daarnaast zien we ook nog de blonde actrice Sarah Wright en nog een hele zooi nieuwkomers. Op 1 maart 2013 komt de film uit in de States, en ergens in die periode ook bij ons.


*** 21 and Over trailer ***

1 Comment

  1. micha

    Dit zou straight-to-dvd moeten zijn. Van “de schrijvers van The Hangover” zegt al genoeg. Geen recyclage-cinema voor mij.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *