Arthouse film Starlet koppelt 21-jarig meisje met 85-jarige vrouw

starlet,Dree Hemingway,Sean Baker,Stella Maeve,James Ransone,Besedka Johnson
Een film om naar uit te kijken is de Amerikaanse independent drama Starlet (2012) van regisseur Sean Baker. Het originele verhaal en de toon van de trailer spreken me aan. Ook de nog jonge en onervaren actrice Dree Hemingway (de groot-grootdochter van Ernest Hemingway) maakt indruk.

Korte inhoud: Jane (Dree Hemingway) brengt haar dagen high door, samen met haar onaangepaste kamergenoten Melissa (Stella Maeve) en Mikey (James Ransone) en ondertussen zorgt ze voor haar chihuahua Starlet. Sadie (Besedka Johnson), een weduwe op leeftijd, leeft alleen en zorgt voor haar bloementuin. Na een confrontatie tussen de twee op een tuinverkoop van Sadie ontdekt Jane een verborgen hoeveelheid geld (10’000 dollar) in een oud voorwerp uit Sadie’s verleden.

De drama’s met generatieconflict tussen vader en zoon of moeder en dochter zijn niet meer bij te houden, maar weinig films hadden oog voor de toenadering tussen jonge en oude mensen. Een a-typische relatie tussen een 21-jarig leisje en een 85-jarigde oude vrouw. Wat opvalt is dat de fotografie een 70’ties karakter heeft met weinig primaire kleuren en zachte tinten, die op een bijzonder knappe manier de gevoelswereld van het meisje weerspiegelt met blonde lokken. Het lijkt erop dat de film geen ziel zou hebben, en wil nu net dat dit verhaal gaat over een meisje opzoek naar een band in een anders ontzielde samenleving.

Het hoofdpersonage is ook een heel a-typisch iemand. Een meisje die zich heeft neergelegd bij haar passieve acceptatie van de slonzige levensstijl van de mensen rondom haar. Dat ze nadien een relatie probeert aan te knopen met een oudere dame lijkt meteen een intrigerend gegeven. De film wordt genoemd naar haar hondje, maar ik zal de film moeten zien om hier de verwijzing ervan te achterhalen. Ondertussen is dit drama al in de prijzen gevallen op de Hamptons International Film Festival én het Reykjavik International Film Festival. Starlet zal binnenkort te zien zijn in het alternatieve bioscoopcircuit. Allen daarheen !


*** Starlet trailer ***

1 Comment

  1. Tony T.

    Ik vind het deeltje in de trailer wel leuk waarin ze het gehele verhaal verklappen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *