Een in de boeien geslagen Man of Steel poster

En hier hebben we dan een nieuwe filmposter van de 175 miljoen dollar Man of Steel (2013), de superman-reboot van Zack Snyder (300, Watchmen) in een productie van Christopher Nolan (The Dark Knight trilogie).

man of steel,zack snyder,christopher nolan,kevin costner,russell crowe,hans zimmer,reboot

De beelden van de trailer zagen er uit alsof we te maken hadden met een serieus drama in plaats van een comic-adaptatie. Er was een teaser-trailer verschenen met de stem van Jonathan Kent (Kevin Costner) en een teaser trailer met de stem van Jor-El (Russell Crowe). Mijn favoriete stem was deze met Russell Crowe, die net iets meer gravitas had. Er was ook een poster met Kevin Costner, maar die met Superman in de boeien spreekt me iets meer aan.

De nieuwe poster maakt in ieder geval duidelijk dat Zack Snyder aan het roer is. Hij is de maker van die donkere films zoals Sucker Punch (2011) en Watchmen (2009). Het wordt allemaal iets donkerder dan wat we gewend zijn te zien. Een soort lugubere atmosfeer die tussen het realisme van Christopher Nolan en het sprookjes-achtige van Tim Burton zit.

Ik hou wel van de toon van de nieuwe reboot. Het heeft iets weg van het poƫtisch realisme van Terrence Malick. In tegenstelling tot The Amazing Spiderman (2012) hebben we hier een reboot die NIETS maar dan ook NIETS te maken heeft met de vorige films, dus op dat vlak zal niemand echt kunnen klagen. Hoewel, ik veronderstel dat nu veel kiekens zullen zeggen dat het niets met Superman te maken heeft. Please, shut up! Ik heb een goed gevoel bij de eerste beelden en hoop dat de feature trailer niet teveel zal ontgoochelen, zeker nu mijn verwachtingen wel hoog liggen. Enkel spijtig dat ze de muziek van Lord of the Rings moesten rippen. Kon Hans Zimmer echt niets origineels op de eerste beelden zetten?!


*** Man of Steel teaser trailer (Russell Crowe versie) ***

***Related Posts***
12/12/2012: Nieuwe epische Man of Steel trailer
15/07/2012: Eerste Man of Steel poster
28/03/2011: Amy Adams wordt Lois Lane in Man of Steel
04/03/2011: Kevin Costner en Diane Lane in Superman reboot
31/01/2011: Henry Cavill gecast als nieuwe superman
08/10/2010: Zack Snyder gaat Superman-reboot regisseren

3 Comments

 1. Laurent M.

  Ik vind de versie van Russell Crowe ook beter, deze van Kevin Costner gaf me het gevoel dat het laatste beeld een rekeningnummer zou zijn šŸ™‚
  Maar veel van Superman hebben we wel niet gezien …

  Reply
 2. Bjorn

  De muziek van John Williams had op de teaser ook wel gewerkt maar ik begrijp dat ze een compleet ander soort film wilden brengen, net zoals Christopher Nolan deed met Batman. Het is niet voor niets dat Christopher Nola producer is van deze reboot.

  Reply
 3. bbibber

  Ik associeer de jeugd van Superman toch met de boerderij, de uitgestrekte graanvelden en de ontroerende vertolking van Ford als Pa Kent. Ik vond de film van Richard Donner trouwens erg geslaagd. Optimistisch en erg ‘americana’ maar dat is nu eenmaal de teneur van de comics, en niet het mistroostige zwartgallige deprimerende Gotham City van Batman. Gaan we ze nu allemaal zo maken dan?
  Voor mij is Christopher Reeve nog altijd de enige echte Superman, ondanks de draken van sequels. Dit misschien wel mede door de manier waarmee hij in het echte leven met het noodlot omgegaan is.
  Ik vond trouwens dat Singer de juiste sfeer toch wel gevat had (ondanks het slechte script).

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *