Francis Lawrence regisseert The Hunger Games: Catching Fire sequel

En gezien het succes van The Hunger Games (2012) – haalde zowat 637 miljoen dollar binnen, met een productiebudget van 78 miljoen – kon het vervolg niet uitblijven. Er is echter één kleine wijziging, regisseur Gary Ross heeft bedankt voor de sequel. Ross, die eveneens het scenario van de eerste film schreef, is van mening dat hij meer tijd nodig heeft om een goede sequel te maken en dus niet binnen de vooropgestelde deadline wil werken. Lionsgate wil in augustus van dit jaar beginnen draaien, om zo de film af te hebben voor volgend jaar. Een ambitieus plan, maar misschien wat kort overhaast.

the hunger games,catching fire,gary ross,francis lawrence,lionsgate,Stephenie Meyer,Suzanne Collins,jk rowling,Jennifer Lawrence,Josh Hutcherson,Liam Hemsworth,Lenny Kravitz,Elizabeth Banks,Stanley Tucci,Donald Sutherland,Toby Jones,Woody Harrelson,Mockingjay

Exit Ross en dus welkom aan Francis Lawrence (I Am Legend, Water for Elephants) die de touwtjes in handen zal nemen voor de vervolgfilm, The Hunger Games: Catching Fire (2013), na een verhaal van Suzanne Collins. En het lijkt er wel op dat na Harry Potter (J.K. Rowling) en Twilight (Stephenie Meyer), we een nieuwe schrijfster hebben die de een ware hype opgang zal brengen bij de jeugd.

Qua casting keert hoofdactrice Jennifer Lawrence terug, naast Josh Hutcherson en Liam Hemsworth. Ook Lenny Kravitz, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Toby Jones en Woody Harrelson staan klaar om hun deelname aan de vervolgfilm te bevestigen. Slumdog Millionaire scenarist Simon Beaufoy zal in recordtempo de roman tot filmscript omvormen.

Korte inhoud: Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) en Peeta Mellark (Josh Hutcherson) hebben de Hongerspelen gewonnen. Maar ze hebben dit gedaan met een list en zo het hele Capitool voor gek gezet. In verschillende districten komen opstanden. En de meesten denken dat het door Katniss komt. Daarom komt President Snow persoonlijk naar haar toe, om te vertellen dat ze iedereen moet overtuigen dat zij en Peeta stapelverliefd zijn op elkaar en het daarom hebben gedaan, om zo de opstanden te onderdrukken. En dat is nog niet alles. Iedereen leeft in angst, en met reden. De 75e Hongerspelen komen eraan – de 3e Kwartskwelling (om de 25 jaar). Dit jaar houdt deze speciale spelen in dat de winnaars van de afgelopen jaren tegen elkaar moeten strijden. Aangezien district 12 maar één vrouwelijke winnaar heeft, Katniss, moet zij dus weer naar de hongerspelen…

Er was eerst sprake om de film gewoon Catching Fire te noemen, maar jullie weten hoe een studio redeneert, dus werd het snel The Hunger Games: Catching Fire. De geldschieters willen dus niet dat er verwarring is met boeken. Op dit ogenblik is het nog onbevestigd, maar het derde boek wordt waarschijnlijk als twee aparte films gemaakt onder de naam The Hunger Games: Mockingjay part 1 (2015) en The Hunger Games: Mockingjay part 3 (2016)… tenzij Francis de sequel verknalt en de opkomst dramatisch slecht is.

***Related Posts***
16/04/2013: The Hunger Games: Catching Fire trailer
02/04/2013: Fouten in The Hunger Games
03/02/2012: Nieuwe The Hunger Games trailer

6 Comments

 1. Alexander

  dat Woody Harrelson aan een schoon rijtje van films bezig is, Lawrence heeft buiten I Am Legend nog niet echt een sterke film gemaakt. Dus ik hoop dat hij zijn kwaliteiten van die film boven haalt en niet die van Waters For Elephants.

  Reply
 2. Damien

  Vond die eerste film wel geslaagd, maar nu ze er een andere regisseur zullen opzetten, zal het wat afwachten zijn.

  Reply
 3. ruben

  Kijk er al naar uit. Boeken al gelezen en is gewoon zo spannend.

  Reply
 4. jand

  de film zette me aan tot het lezen van het boek. Naderhand blijkt de film maar een zacht afkooksel van de film te zijn. De film kan immers de personnages en achtergrond niet plaatsen zoals het boek kan.

  Reply
 5. govert

  de eerste gisteravond gezien, oordeel; slaapverwekkend,bakvissenromantiek,uitgangspunt goed maar totaal vernaggeld in de verfilming;
  ik heb het boek nooit gelezen, maar ik denk dat er veel meer uitgehaald had kunnen worden;er zit geen enkel personage in waar je mee meeleeft; zelfs het hoofd personage roept een totale antipatie op doordat ze actie loos en op de haverklapt een dutje doet door de film waggelt.alleen het shot met de appel was in de roos.van geen enkel ander personage krijgen we een achtergrond mee, waardoor het me geen reet kan roesten dat ze de pijp uit gaan, daarnaast wemelt de film van foutjes; bv; na elke dode een kanon schot; wordt alleen toegepast als het van belang is, bv als het slaapverwekkende hoofdpersonage even alleen op zoek gaat naar voedsel…..en waar heeft in godsnaam het budget van 78 miljoen in gezeten; ik zie alleen maar bos….bah, ls dat de toekomst van hollywood is hou ik het lekker bij tv series, daar is tenminste wat te beleven…………….

  Reply
 6. Aless

  Het boek is veel beter dan de film, dat kan ik je verzekeren. Veel van de personages zijn beter uitgewerkt dan in de film, neem nu Gale Hawthorne, Peeta’s vader,… Het boek is ook veel schrikwekkender (en dan vooral het einde).

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *