The Dark Knight Rises trailer #3

We naderen stapvoets de zomer van de grote blockbusters. En de prent waar zowat iedereen naar uitkijkt, of hij nu van comic-films houdt of niet, is The Dark Knight Rises (2012) van Christopher Nolan. En de nieuwe trailer is uit, waar we niet meteen veel wijzer van worden, maar die ons verlangen weer iets groter maakt.

Korte inhoud: Gotham City krijgt te maken met een nieuwe bedreiging: Bane (Tom Hardy), een meedogenloze schurk die in het verleden ernstig gewond is geraakt en verdovend gas nodig heeft om te overleven. Zonder zijn masker, dat in zijn kaaklijn verwerkt zit, is de pijn immers niet te harden. Bruce Wayne alias Batman (Christian Bale), die acht jaar na het debacle met The Joker en de tragische dood van Harvey Dent er niet al te best aan toe is, zal in Bane zijn grootste fysieke uitdaging tot nu toe tegenkomen.


the dark knight rises,trailer,christian bale,christopher nolan,anne hathaway,Joseph Gordon-Levitt,the avengers,Tom Hardy

Het is opnieuw een ‘wow’ trailer, met dank aan de score van Hans Zimmer. De beelden vertellen iets meer over de ondergang van Batman en zijn relatie met Catwoman (Anne Hathaway) , zonder teveel weg te geven. Nolan heeft er blijkbaar voor gekozen om vooral het accent te leggen op de afstraffing en de nederlaag van de Dark Knight, of zoals de voice-over vertelt: “Your punishment must be more severe.”. Zelfs het opstootje tussen Bane en Batman, lijkt de villain de slagen van onze hero te ontwijken en klaar te staan voor de laatste voltreffer. Maar met zijn titel mag het duidelijk zijn dat het hoofdpersonage terug zal slaan. De timing waarmee deze trailer ook op het internet werd gesmeten is ook wat bizar. Ik kan er niet omheen te denken dat deze er net komt tijdens release van The Avengers (2012). Er woedt in ieder geval een strijd tussen deze twee titanen, met hun torenhoge productiebudget: The Avengers (220 miljoen dollar) en The Dark Knight (250 miljoen dollar). Ik verwacht dat Nolan uiteindelijk het grootste box-office resultaat zal verwezenlijken, maar veel zal het niet schelen.

Wat betreft de stem van Bane, iets waarover al heel wat werd geleuterd, is (voor mij althans) verstaanbaar en stoort me niet. Trouwens, er was ook al heel wat kritiek op Christian Bale die zijn stem verlaagde wanneer hij Batman werd, maar ik blijf wel vinden dat het werkt. Mijn enige vraag na het zien van deze trailer is wie John Blake (Joseph Gordon-Levitt) is. Zal hij de nieuwe opvolger worden? Hopelijk krijgen we op 25 juli een antwoord.


*** The Dark Knight trailer #3 ***

***Related Posts***
09/08/2012: The Dark Knight Rises review
27/05/2012: The Dark Knight Rises posters en banners
21/12/2011: The Dark Knight Rises trailer analyse
15/12/2011: Gitzwarte poster
06/08/2011: Eerste afbeeldingen The Dark Knight Rises en Man of Steel
20/07/2011: The Dark Knight Rises teaser trailer
20/01/2011: Anne Hathaway wordt de nieuwe Catwoman – HQ pics
02/12/2010: Komt The Joker terug in The Dark Knight Rises?
21/11/2010: Catwoman en Bane in The Dark Knight Rises?
01/08/2008: The Dark Knight review
17/06/2005: Batman Begins review

5 Comments

 1. Kristan

  Met alle respect voor Joseph Gordon-Levitt, maar ik zie hem toch niet als Robin, lijkt me iets te tenger te zijn. Had eerder gehoopt dat er een Riddler zou opdraven, maar niet dus.

  Reply
 2. Douglas

  Ben gisteren naar The Avengers gaan zien die bijna 3 uur (!) duurt en vond het echt wel een goeie film. TDKR zal van een hoog niveau moeten zijn om deze film voorbij te steken. Blijf het spijtig vonden dat er geen Heath Ledger meer is, en dus ook geen Joker.

  Reply
 3. ontopic

  @Douglas: Ik wed dat TDKR een hoger niveau heeft en The Avengers voorbijsteekt. Jij zegt dat je The Avengers een goede film vond. Dat vond ik ook – qua vermaak, spektakel (entertainment) en fungehalte: absolute topper. Maar als kwaliteitsfilm? Makkelijk, binnen de lijntjes, standaard, cliché, niet goed uitgewerkt. Entertainment: 10. ‘Kwaliteit’: 7.
  TDKR is een heel ander soort film dan The Avengers – gericht op realisme en de pijn van het leven. TDKR zal wellicht een veel minder hoge amusementswaarde hebben als het gaat om grappen en grollen, ontploffingen, special effects en dergelijke. Maar ik zal er veel meer van genieten omdat het een INHOUDELIJKE superheldenfilm is. Met een boeiend verhaal. The Avengers was super, maar om nou van een boeiend verhaal te spreken…
  TDKR TO THE WIN!
  Voor dave: ga zo door, topartikel.

  Reply
 4. kimberley

  ik vind u blog een blog 🙂

  Reply
 5. Ascaliban

  The Avengers heeft voor 26 miljoen dollar kaartjes verkocht in zijn openingsweekend. The Dark Knight verkocht er voor 22 miljoen. Maar omdat The Avengers in 3D is, zal TDKR ongeveer voor 30 miljoen dollar aan tickets moeten verkopen om het openingsweekend record van The Avengers te verslaan. Dat is moeilijk, en ook al wil ik dat TDKR alle records breekt, ziet het er niet zo best uit. Maar ik denk wel dat TDKR wel meer zal opbrengen op langere termijn.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *