The Amazing Spider-Man nieuwste posters

Eén van de drie zomer blockbusters van 2012 heeft zijn nieuwe trailer uit, en het is stukken beter dan dat gitzwarte / point-of-view dingetje die regisseur Marc Webb op het net plaatste. Spider-Man is geen Batman, en dit lijken ze nu begrepen te hebben na het oorverdovende protest van menig comicbook fan.

Korte inhoud: Peter Parker (Andrew Garfield) is een jonge, middelbare school student die heel tevreden bij zijn oom Ben (Martin Sheen) en tante May (Sally Field) woont. De tiener worstelt zowel met zijn hedendaagse menselijke problemen als met zijn geweldige bovenmenselijke krachten. Wanneer hij te maken krijgt met twee van zijn grootste aartsvijanden, ‘The Green Goblin’ (Irrfan Khan) en ‘The Lizard’ (Rhys Ifans) zal hij al zijn krachten moeten aanroepen om het kwaad te bestrijden.


the amazing spider-man,andrew garfield,emma stone,marc webb,martin sheen,sallt field,irrfan khan,rhys ifans,kirsten dunst,denis learythe amazing spider-man,andrew garfield,emma stone,marc webb,martin sheen,sallt field,irrfan khan,rhys ifans,kirsten dunst,denis learythe amazing spider-man,andrew garfield,emma stone,marc webb,martin sheen,sallt field,irrfan khan,rhys ifans,kirsten dunst,denis leary

Een held kan maar bestaan in de gratie van een waardige villain, en deze villain in The Amazing Spider-Man (2012) is geen doetje. In de trailers zien we de eerste beelden van de transformatie van Dr. Curtis Connors in de villain Lizard. En datgene wat Spider-Man zo boeiend maakt, en wat Sam Raimi volledig begrepen had, is niet de gitzwarte actie dan wel het karakter van Peter Parker. En hij wordt hierin zeker geholpen door tegenspeelster Gwen Stacy, (wellicht )briljant vertolkt door Emma Stone, mijn favoriete actrice van de laatste 4 jaar. Ze vormt een schitterend duo met Andrew Garfield. De tijd van Kirsten Dunst als Mary Jane is ver weg, heel ver. Maar het zijn ook twee totaal verschillende personages. Daar waar Mary Jane een crush had op Spiderman, heeft Gwen Stacy een crush op Peter Parker. Het is in ieder geval een ware verademing om in zo’n Hollywood mega-blockbuster twee fragiele en tezelfdertijd talentvolle acteurs bezig te zien.

Maar ook het personage van Captain Stacy (Denis Leary), de vader van Gwen Stacy, komt op de voorgrond in deze nieuwe trailer. Op een geven moment ontmaskert hij zelfs onze held, maar meer komen we niet te weten. En dat is de kracht van de nieuwe trailer. Ondanks de groots opgezette actie-sequenties, bespeelt deze trailer de emotionele en persoonlijke snaar met een Peter Parker die niet alleen wordt gepest op school maar ook moeite heeft met zijn bestaan als weeskind, en dat is misschien niet wat de pubers willen zien, maar wel de echte comic-fans. En ik kijk vandaag meer dan ooit uit naar deze comic-adaptatie.

***Related Posts***
12/06/2012: The Amazing Spider-Man review
15/12/2011: Gitzwarte poster voor Spider-Man
21/07/2011: Gemengde gevoelens bij het zien van de Spider-Man trailer
16/07/2011: The Amazing Spider-Man pics

4 Comments

 1. micha

  Veelbelovende trailer. Ben ook wel tevreden met de nieuwe ingeslagen weg , lijkt in ieder geval beter te worden dan die laatste spider-man film. Zo mogen wel dringend eens hun filmposters herzien.

  Reply
 2. kristan

  inderdaad een veel betere trailer, komt er veel in te weten, zoals dat Peter Parker een hand heeft in de creatie van Lizard.

  Reply
 3. yves

  er staat een fout in artikel. er is maar 1 vijand the goblin zit hier niet in. de trailer zelf is wel veeellll beter dan de 1 trailer. blij verrast.

  Reply
 4. Miiki

  Valt nog te bezien of Dr. Ratha geen tweede villain zal worden. Zijn personage is in ieder geval onlangs nog gewijzigd. Zijn naam was eerst Nels van Adder, die later transformeerde in proto-goblin.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *