Stephen Dorff ligt 90 minuten in koffer in Brake

Als jullie genoten hebben van Buried (2010), dan gaan jullie misschien wel interesse hebben in Brake (2012) van Gabe Torres. We hebben hier quasi hetzelfde concept, met dat verschil dat het geen kist is waar een man opgesloten zit, maar wel een autokoffer.

brake,buried,Ryan Reynolds,Gabe Torres,Stephen Dorff,saw,JR Bourne,Chyler Leigh,Tom Berenger,Kali Rocha

Korte inhoud: Jeremy Reins (Stephen Dorff) is een agent van de geheime dienst die gevangen wordt gehouden in de kofferbak van een auto door een terroristische organisatie. Hij ondergaat zowel mentaal als fysiek immense martelingen wanneer de terroristen de locatie proberen te achterhalen van de ‘Roulette’, de bunker waar de president naar toe wordt gebracht in het geval van een terroristische aanslag.

Buried was een geniaal film-experiment; vraag is nu wel of wij hetzelfde willen herbeleven. Maar misschien moeten we deze prent niet teveel gaan vergelijken met de Ryan Reynolds film, en deze beoordelen op zijn eigen verdiensten. Maar dat is geen evidentie, gezien deze prent toch wel veel steunt op films als 24, Buried en Saw, enkel ben ik niet geheel overtuigd van de trailer. Het begint al met die B-film voice-over stem en daarna laat de trailer net iets teveel zien, zonder echt indruk te maken. Buried was knap omdat hij de regels niet brak, maar hier heb je de indruk dat ze een lichtplafond hebben geïnstalleerd in die koffer…why?? Ook het einde van de trailer ‘sucks’. We zien hem uit de koffer stappen!! WTF?! Welke idioot vond het een goed idee om het einde van de film te spoilen in de trailer?

Op de castinglijst zien we echter nog een pak andere acteurs, dus denk ik toch niet dat we 90 minuten lang in een koffer van een wagen zullen vertoeven. Zo zijn er ondermeer vertolkingen van Chyler Leigh, JR Bourne, Tom Berenger en Kali Rocha. Hopelijk zal deze prent dan ook iets beter eindigen dan Buried, in tegenstelling tot wat de trailer laat uitschijnen. Stephen Dorff moet echter dringend opzoek naar een beter agent, want het aantal B-films waarin deze acteur de laatste jaren is in terecht gekomen, is niet meer bij te houden.


*** Brake trailer ***

2 Comments

 1. Nic Cage

  OH, NO! NOT THE BEES! NOT THE BEES! AAAAAHHHHH! OH, THEY’RE IN MY EYES! MY EYES! AAAAHHHHH! AAAAAGGHHH!
  🙂

  Reply
 2. Arne

  “Buried” is een geslaagde thriller door de simpliciteit, een goed geschreven personage en inventieve visuele flair om het geheel in beeld te brengen.
  Dit is een perfect voorbeeld van iemand die het concept wil kopiëren en “cooler” maken door allerlei gadgets en toegevoegde nonsens in het scenario te schrijven. “Buried” ging over een trucker, een dagdagelijkse mens. Dit gaat over een secret-agent…
  Volgens mij wordt dit een flauw b-film afkooksel dat niet veel waard is.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *