Broadway tv-serie Smash maakt indruk met zijn pilot aflevering

Musicals zijn terug in opmars, zeker nu we om de oren worden geslagen met het programma ‘The Voice’ overal ter wereld. Voor de teenagers is er de tv-serie “Glee” (2009-), en nu is er een equivalent voor de volwassenen, “Smash” (2012) een gloednieuwe creatie van Theresa Rebeck.

smash,steven spielberg,broadway,marilyn monroe,Marc Shaiman,glee,Theresa Rebeck,Michael Mayer,Debra Messing,Jack Davenport,Katharine McPhee,Megan Hilty,Raza Jaffrey,Anjelica Huston,tv-serie

De pilot van de serie was onlangs op het kleine scherm, en het resultaat is indrukwekkend. De serie draait rond een groep mensen die een Broadway musical opzetten, gebaseerd op het leven van Marilyn Monroe. Maar alvorens zij deze uitdaging kunnen realiseren, moeten ze het hoofd bieden aan hun persoonlijke leven, hun relaties en de conflicten tussen de dansers. Het is dus op de eerste plaats een drama-serie die wordt gedragen door de originele muziek van Marc Shaiman (Hairspray). Het idee van de serie kwam van niemand minder dan Steven Spielberg.

De pilot werd geregisseerd door Michael Mayer (A Home at the End of the World, Flicka) en heeft een slordige 7,5 miljoen dollar gekost, en dat merk je meteen aan de production value. En ook al ben ik zelf geen grote fan van musicals, word je meteen in de serie gezogen door het acteerwerk, de dialogen, de verhaallijnen en ook door de muziek. Alles draait rond datgene wat zich achter de schermen afspeelt en het is een fascinerende wereld. Ik hoop dan ook dat ze deze kwaliteit kunnen aanhouden. Het zou misschien wel eens de eerste geslaagde musical tv-serie zijn die in mijn Top 25 TV-series zal belanden.

Bij de acteurs zien we ondermeer Debra Messing (Along Came Polly, The Wedding Date), Jack Davenport (Pirates of the Caribbean), Katharine McPhee (Shark Night), Megan Hilty, Raza Jaffrey en Anjelica Huston. Nog maar eens een serie om naar uit te kijken.


*** Smash trailer ***

2 Comments

  1. Julie

    Ziet er wel leuk uit. Ben eigenlijk al een grote fan van de tv-serie Fame (ook al is de recente filmversie om van te huilen). Weet iemand wanneer deze bij ons op tv is?

    Reply
  2. Bart

    @Julie: Prime heeft de serie gekocht maar heeft nog geen releasedatum bekend gemaakt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *