The Dark Knight Rises teaser trailer

Na heel lang en ongeduldig wachten is het eindelijk zover: de eerste beelden van The Dark Knight Rises (2012) – de meest geanticipeerde filmproductie voor 2012- zien het licht!

the dark knight rises,the dark knight,Christopher Nolan,Liam Neeson,batman begins,Gary Oldman,Tom Hardy,batman

Voor velen ongetwijfeld een ontgoochelende en veel te korte teaser, voor de die-hard fans alleen maar een indicatie dat de Batman-trilogie een overweldigende finale gaat krijgen. Dit is een teaser pur sang, die (zoals het hoort) zeer weinig prijsgeeft en je laat snakken naar meer. Maar wàt je te zien krijgt is indrukwekkend.

Het is een zegen dat Christopher Nolan zich ook op dit sluitstuk mocht toewijden en nog een laatste keer alles op alles mag zetten om pers en publiek te verbazen. Hij kreeg hiervoor carte blanche van productiehuis Warner Brothers, wat me zeer euforisch maakt want dat betekent nog meer creatieve input van hem en zijn team dan bij The Dark Knight (2008) .

De trailer: Na de epische monoloog door Bruce Wayne’s voormalig mentor Ra’s al Ghul (Liam Neeson), krijgen we enkele mooie beelden te zien uit Batman Begins (2005) en The Dark Knight waarna er een indrukwekkend CGI shot volgt van afbrokkelende wolkenkrabbers in het sombere Gotham City dat duidelijk terug donkere tijden kent. Maar vanboven verschijnt in de hemel een fel licht in herkenbare vorm, dat symbool staat voor de hoop…

De smeekbede van politiecommissaris Gordon (Gary Oldman) vanuit zijn ziekenbed werkt zeer beklijvend, de ontmoediging en vertwijfeling in de stem van Batman (Christian Bale) geeft inzicht in diens moedeloosheid en de angstaanjagende blik van booswicht Bane ( Tom Hardy) is meesterlijk. De laatste shot van een toegetakelde Batman die tegen een haast onoverwinnelijke opponent toch niet afgeeft, is een perfecte afsluiter. Het gezang op de achtergrond tenslotte wekt nieuwsgierigheid op en er rijzen vele vragen (zeker bij de comicbook lezers) uit kleine details die in het oog springen:

1. Wie is de man in het witte kostuum op de achtergrond van de laatste shot?

2. Vindt het gevecht tussen Bane en Batman plaats in Arkham Asylum?

3. Komt het gezang van een leger losgeslagen Arkham gevangenen en is Bane hun leider?

4. Spreekt Gordon op zijn ziekenbed Batman aan, of Bruce Wayne, en is zijn identiteit hiermee onthuld? (Zie het blote hand op het bed van Gordon dat insinueert dat Bruce voor hem zit)

5. Komt Ra’s al Ghul terug met een cameo of een echte rol?

6. Waar is Catwoman begod?

Zoveel vragen, zo weinig antwoorden. Voer voor discussie! Wat zijn jullie indrukken en theorieën achter deze teaser en de verhaallijn? Zouden de vele villians die gecast werden gelinkt kunnen worden met een ontsnapping in Arkham Asylum… Laat het ons weten!


*** The Dark Knight Rises teaser ***

***Related Posts***
09/08/2012: The Dark Knight Rises review
27/05/2012: The Dark Knight Rises posters en banners
05/05/2012: The Dark Knight Rises trailer #3
21/12/2011: The Dark Knight Rises trailer analyse
15/12/2011: Gitzwarte poster
06/08/2011: Eerste afbeeldingen The Dark Knight Rises en Man of Steel
20/01/2011: Anne Hathaway wordt de nieuwe Catwoman – HQ pics
02/12/2010: Komt The Joker terug in The Dark Knight Rises?
21/11/2010: Catwoman en Bane in The Dark Knight Rises?
01/08/2008: The Dark Knight review
17/06/2005: Batman Begins review

1 Comment

  1. Gregg

    Is Tom Hardy niet wat te klein voor de rol van Bane. Ik had eerder zo’n Dwayne Johnson, Triple H of Bill Goldberd verwacht. Je ziet hem ook nauwelijks in de trailer. Het zal in ieder geval wel wat geloofwaardig moeten zijn dat hij Batman een pak rammel kan geven.
    Teaser laat eigenlijk iets te weinig zien om er een oordeel over te vellen.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.