The Amazing Spider-Man teaser trailer

the amazing spider-man,spiderman,marc webb,marvel,dc comics,sam raimi,reboot,emma stone
En na de teaser van The Dark Knight Rises (2012) is hier al de teaser van The Amazing Spider-Man (2012). En hiermee is de strijd tussen DC Comics en Marvel officieel ingezet, met de spiderman film die twee weken vóór de batman film zal uitkomen in de States. Je zou denken, dat de Christopher Nolan film het wel zal halen, maar ik zou in geen geval de nieuwe spiderman film van Marc Webb afschrijven, ook al roept de trailer heel wat bedenkingen op. Hieronder in ieder geval de teaser van de film. Enjoy!

In tegenstelling tot de teaser-trailer van The Dark Knight Rises krijgen we hier geen montage van de vorige films met een paar seconden van de nieuwe film, maar bijna een volwaardige trailer van de prent! En al zijn bepaalde beelden indrukwekkend, ik zit met gemengde gevoelens. De atmosfeer zit wel goed, hoewel ik niet helemaal weg ben van de point-of-view-beelden op het einde van de trailer. Ik heb bij momenten betere cgi gezien in video-games dan in deze trailer. Hopelijk hebben ze niet weer zitten klooien met die 3D-camera-effecten die op geen bal trekken.

Ik heb tevens het gevoel dat de reboot er misschien iets te vroeg is gekomen. Ik heb niet de indruk dat het volledig breekt met het universum van Sam Raimi, en bijgevolg zit je toch met een vervelend déjà-vu gevoel. Mocht er al iets anders zijn zou ik zeggen dat de film misschien iets teveel wil aanleunen bij de wereld van de Nolan-Batman films, iets wat ik al vreesde bij het zien van de eerste afbeelding met het lelijke Spiderman-pak. Het zou me niet verbazen dat ze deze teaser-trailer snel van het internet halen, want ik kan me inbeelden dat dit filmpje veel stof zal doen opwaaien.

Maar als pluspunt os er toch de casting van Emma Stone, die een enorme verbetering is op Kirsten Dunst. Dus daarmee scoort de film voor mij al heel wat punten. Er lijkt ook een goede dynamiek te zijn tussen Emma Stone en Andrew Garfield.

Ook de mechanische web-schooters lijken te passen in het concept van de film. Mijn enige vrees is dat Peter Parker iets teveel zal trekken op de ietwat sombere Bruce Wayne en dat de film iets teveel in het vaarwater van de Batman-films zal terecht komen. De Sam Raimi films hadden de verdienste een eigen wereld uit de bouwen, zowel qua narratie als qua filmstijl. Buiten de ietwat fake cgi weet ik niet hoe deze filmstijl verschilt van de Batman films.


*** The Amazing Spider-Man teaser trailer ***

***Related Posts***
12/06/2012: The Amazing Spider-Man review
16/07/2011: The Amazing Spider-Man afbeeldingen
14/01/2011: Andrew Garfield in spiderman-outfit
06/10/2010: Emma Stone in Spiderman-reboot?
09/09/2010: Hilary Duff in Spiderman-reboot?
28/05/2010: Poll: Wie wordt de nieuwe Spiderman?
08/09/2008: Spider-Man 4 & 5 toch voor Tobey Maguire en Sam Raimi
01/06/2008: Patrick Fugit de nieuwe Peter Parker?
24/05/2008: Spider-Man 4 misschien voor 2011?
28/06/2007: Sam Raimi over Spider-Man 4

4 Comments

 1. stefaan

  Ik vraag het me ook af waarom ze zo nodig een reboot moesten maken. Hadden beter verder gegaan op de ingeslagen weg van Raimi, maar met een nieuwe cast.

  Reply
 2. Gregg

  Peter Parker is niet zo’n donkere figuur zoals hij hier in de film wordt geportretteerd. Lijkt idd iets teveel op de Dark Knight film. Wel spijtig want ik had van Marc Webb wel veel verwacht.

  Reply
 3. Snuff

  Zie link, blijkbaar zouden ze al spreken van een Batman-reboot. Gewoon krankzinnig!

  Reply
 4. Rene van den Abeelen

  Al die helden wiens verhaal steeds maar overnieuw verteld schijnt te moeten worden… kom gewoon eens met een nieuw verhaal!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *