11-11-11 van Saw-regisseur Darren Lynn Bousman

11-11-11 (2011) is geen film over de niet-gouvernementele organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, maar wel een bovennatuurlijke thriller van Darren Lynn Bousman, de man die een 3tal Saw films op zijn naam heeft staan, alsook Repo! The Genetic Opera (2008) die helemaal overschaduwd werd door Repo Men (2010).

11-11-11,Darren Lynn Bousman,saw,Repo Men,repo the genetic opera,Timothy Gibbs,Michael Landes,Denis Rafter,Wendy Glenn,the number 23,2012,Todd Bridges,doomsday

Korte inhoud: Na de tragische dood van zijn vrouw en kind reist de beroemde Amerikaanse auteur Joseph Crone (Timothy Gibbs) van de Verenigde Staten naar Barcelona om zich te herenigen met zijn vervreemde broer Samuel (Michael Landes) en zijn stervende vader Richard (Denis Rafter). Echter, het lot heeft een ander plan voor Joseph wanneer zijn leven wordt geplaagd door vreemde gebeurtenissen en de constante waarnemingen van het getal 11. De nieuwsgierigheid slaat al snel om in een obsessie en Joseph begint zich te realiseren dat het getal een angstaanjagende betekenis heeft, niet alleen voor zichzelf maar mogelijk voor elke religie. Hij zit geïsoleerd in een vreemd land met alleen de steun van zijn metgezel Sadie (Wendy Glenn) en hij beseft al snel dat 11-11-11 meer is dan alleen een datum, het is een waarschuwing!

Ik ben nooit echt gewonnen geweest voor die numerologische horrorfilms. Ik begrijp zelfs nooit waarom er zoveel fuzz wordt gemaakt rond een arbitraire datum met gelijke nummertjes. En zeggen dat er duizenden mensen zijn die op dergelijke “speciale datums” absoluut willen trouwen. Als jullie tevens ook gewonnen zijn voor dit bijgeloof, en jullie willen dat jullie baby geboren wordt op 11-11-11, dan zijn jullie spijtig genoeg een maand of 5 te laat, maar jullie kunnen nog altijd een trouwdatum vastleggen.

Voor de niet-bijgelovigen onder ons, 11-11-11 is geen typische doomsday datum, maar wel een spirituele datum die verwijst naar het contact die engelen op deze datum met ons zullen maken. En je neemt het niet voor mogelijk, maar er was tevens een actiegroep in beweging gekomen om de productie van deze film stil te leggen. Ze wilden volgens Dead Central immers niet dat hun mystieke datum door de entertainment machine werd gehaald. Een betere publiciteit voor je film kan je immers niet krijgen.

Gezien de reputatie van de regisseur denk ik dat we naar een zwakke B-film gaan. Wanneer je de plot leest weet je meteen dat je hiervan geen ernstige horrorfilm van kan maken. Het lijkt bij momenten wel een sequel op het slechte 2012 (2009) of The Number 23 (2007). Op de casting-lijst prijkt tevens ook de naam van Todd Bridges, een B-acteur die het broertje speelde van Arnold in “Diff’rent Strokes”. Ze hebben ze dus ver moeten zoeken de acteurs die bereid waren om mee te spelen. Maar laten we de film het voordeel van de twijfel geven, hieronder de trailer.


*** 11-11-11 trailer ***

2 Comments

  1. MachoPitchu

    verstand op nul horrorfilm, net zoals die Saw films. Ziet er wel enorm low-budget uit.

    Reply
  2. Gang-Star

    Darren Lynn Bousman slaat de plank volledig mis. Deze horror/thriller die naar mijn mening meer een thriller is, wil maar geen moment spannend worden. De regisseur probeert een creepy spannend sfeertje te creëren maar slaagt daar niet in, de film is erg langdradig en bevat weinig hoogwaardige scène’s. De cast is erg matig, je kan geen moment met deze mensen meeleven omdat het ook geen moment boeit. Het einde vond ik ook erg slap en sloeg in mijn ogen echt nergens op.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *