The Town (2010) ***½ Blu-ray review

Voor diegene die Gone Baby Gone (2007) hebben gezien weten dat Ben Affleck, naast zijn acteerwerk, ook een geweldige regisseur is.

the town,Ben Affleck,Gone Baby Gone,Rebecca Hall,Jeremy Renner,jon hamm,Chuck Hogan,Blake Lively,heat

En dat heeft hij nog maar eens bewezen met The Town (2010). Een film die je tevens in heel wat top 10 lijstjes aantreft.

Korte inhoud: Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1.5 vierkante kilometer. Eén van hen is Doug MacCray (Ben Affleck). Hij heeft wel kans op succes gehad, een kans om niet in de criminele voetsporen van zijn vader te treden. Toch werd hij lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en er zonder kleerscheuren vanaf komen. De enige familie die Doug heeft zijn zijn criminele vrienden. Jem (Jeremy Renner) is ondanks zijn gevaarlijke en snel ontvlambare karakter als een broer voor Doug. Alles verandert echter tijdens een klus van de bende, wanneer Jem voor korte tijd een gijzelaar neemt: bankmanager Claire Keesey (Rebecca Hall). Wanneer ze ontdekken dat ze in Charlestown woont, wordt Jem nerveus en wil hij erachter komen wat ze heeft gezien.

The Town is de verfilming van de roman Prince of Thieves van Chuck Hogan. De film heeft niets met Robin Hood te maken, maar is wel een efficiënte misdaadthriller met sterk acteerwerk van ondermeer Jeremy Renner, Rebecca Hall, Jon Hamm en Blake Lively. Enkel Ben Affleck maakt niet echt vonken tenmidden van zijn collega’s. Het verhaal zelf graaft iets minder diep dan zijn voorganger, maar steekt anders wel goed in mekaar. Er is een gezonde mix tussen drama en actie, maar het laatste lijkt toch wel te primeren. Een keuze die resulteerde in hoge box-office cijfers, maar niet noodzakelijk in een beter eindproduct.


the town,Ben Affleck,Gone Baby Gone,Rebecca Hall,Jeremy Renner,jon hamm,Chuck Hogan,Blake Lively,heatthe town,Ben Affleck,Gone Baby Gone,Rebecca Hall,Jeremy Renner,jon hamm,Chuck Hogan,Blake Lively,heat
© Warner Home Video

De inspiratie voor The Town komt ook wel een beetje van Michael Mann’s Heat (1995), ook al blijft het verhaaltje heel simpel en zijn er weinig emotionele hoogtepunten in de film. De gebeurtenissen flirten ook wat met de grens van de geloofwaardigheid. En toch slaagt deze heist film erin om ons te bekoren. Zeker de romance tussen Hall en Affleck werkt en dat is meteen het bindmiddel die al die actie-sequenties aan mekaar houdt. Het is ook een prent die bestemd is voor een meer volwassen publiek, iets wat je tegenwoordig niet veel aantreft. Als kijker begin je dan ook spontaan respect te voelen voor Ben Affleck, en vergeef je hem zijn misstapjes zoals Gigli en Daredevil.

De blu-ray is een must-have. Je krijgt er niet alleen een extended cut van de film maar ook bijzonder interessant audio-commentaar van de regisseur, alsook heel wat making-off extraatjes. De film heeft tevens een Oscar-nominatie op zak voor beste mannelijke bijrol, maar het zou me verbazen dat hij Christian Bale van zijn troon zal kunnen duwen.

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 17 februari 2011

***Related Posts***
28/12/2010: Top 10 beste films van 2010
21/07/2010: The Town van Ben Affleck

*** The Town trailer ***

4 Comments

 1. Antoine

  Nog niet gezien, maar spreekt me wel aan. Vond de trailer al bijzonder boeiend.

  Reply
 2. jakob

  Begin was goed, maar na 40 minuten zakt de film in mekaar als een pudding. Sterk acteerwerk, maar Gone Baby Gone was toch wel beter.

  Reply
 3. yves

  is de extended versie beter vertelt of is er eigenlijk geen verschil dave?

  Reply
 4. Dave

  Het is niet zomaar 10 minuten van extra beeldmateriaal die er bij komt, maar wel degelijk 30 minuten die het karakter van Affleck iets beter uitwerken. Het nadeel, maar dat heb je bij de meeste extended cuts, dat de film te lang begint te worden voor zijn eigen goed.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *