Hilary Duff in lijn voor Spiderman reboot

Een beetje wat de poll op deze filmblog liet vermoeden heeft Andrew Garfield het pleit gewonnen en zou hij de nieuwe Peter Parker rol vertolken in de opkomende Spider-Man reboot (2012). Als we de geruchten mogen geloven zou Hilary Duff in aanmerking komen voor de vrouwelijke hoofdrol. Op dit laatste staan uiteraard nog heel wat vraagtekens.

De regisseur van dienst voor deze film is Marc Webb die vooral werd geprezen voor zijn (500) Days of Summer (2009). Nochtans heeft de man geen echte actie-filmervaring, laat staan actie met cgi. Maar misschien is dit op zich wel een troef. Matthew Vaughn had ook weinig ervaring, maar zijn Kick-Ass (2010) was een echte verademing. Hij heeft in ieder geval het voordeel van de twijfel.

Andrew Garfield heeft dan weer zijn sterren verdiend met Boy A (2008). De Britse acteur is trouwens binnenkort te zien in David Fincher’s The Social Network (2010) en heeft nog heel wat andere projecten in de aanbieding.

Wat betreft Mary Jane zou Sony met het idee spelen dit personage te schrappen uit de reboot. Misschien maar goed ook, niet dat ik zou vrezen dat Kirsten Dunst haar terugkeer zou forceren, maar op deze manier zet de franchise de deur open voor een compleet nieuwe verhaallijn. Iets wat enkel maar de reboot ten goede kan komen. De Spider-Man trilogie van Sam Raimi was zo goed als uitverteld en dat werd duidelijk met Spider-Man 3 (2007). Sony wil met een nieuwe lei beginnen, en dat kan je als comic-fan alleen maar toejuichen.

Het scenario is van de hand van James Vanderbilt (The Losers, Zodiac). Er steken ook wat geruchten de kop op dat Alvin Sargent ook wat rewrites zou gemaakt hebben, iets waar ik voor huiver. Sargent is een uitstekend scenarist, maar het is nooit een goede zaak dat een 83-jarige man een scenario over teenagers te laat bewerken. Dit hebben gezegd, ben ik nog niet helemaal zeker of ze de teenage kaart zullen spelen (ik hoop van niet). Andrew Garfield is trouwens ook geen teenager meer. Hij zal 28 tot 29 jaar zijn wanneer hij de film zal inblikken. Ook Hilary Duff zal er 25 zijn. Als ze een teenage film wilden dan konden ze evengoed een veel jongere acteurs nemen…lijkt mij. Het is niet dat er talent ontbreekt in Hollywood.

***Related Posts***
12/06/2012: The Amazing Spider-Man review
15/07/2011: The Amazing Spider-Man afbeeldingen
14/01/2011: Andrew Garfield in spiderman-outfit
06/10/2010: Emma Stone in Spiderman-reboot?
09/09/2010: Hilary Duff in Spiderman-reboot?
28/05/2010: Poll: Wie wordt de nieuwe Spiderman?
08/09/2008: Spider-Man 4 & 5 toch voor Tobey Maguire en Sam Raimi
01/06/2008: Patrick Fugit de nieuwe Peter Parker?
24/05/2008: Spider-Man 4 misschien voor 2011?
28/06/2007: Sam Raimi over Spider-Man 4

3 Comments

 1. Stef

  Ergens opgevangen dat Lizard de mogelijke villain zou worden. Het zal een uit de kluiten gewassen cgi-director moeten zijn om dit realistisch weer te geven.
  Idd geen teenagers maar eerder high school stuff. Mooie cast trouwens, heb wel Hilary Duff nog nooit zien acteren…

  Reply
 2. jeremy

  wat hilary duff doet weet ik niet, maar ik zou het toch geen acteren noemen. hopelijk meer lizard dan romances wat mij betreft.

  Reply
 3. fabian

  Alles beter dan Kisten Dunst. Ben wel tevreden met de casting van Andrew Garfield. Heeft wel serieuse wenkbrauwen en ziet er een beetje uit als Dewey uit Scream, maar dat kan net goed zijn voor de Peter Parker rol. Is hij echter niet te groot voor spidey?

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *