Sucker Punch van Zack Snyder

De 300 regisseur Zack Snyder heeft zijn tanden gezet in een duister sprookje genaamd Sucker Punch (2011), een film die op dit moment één van de eye-catchers op het jaarlijkse Comic-Con in San Diago is. Voor een keertje niet in 3D, maar wel bezet met een ensemble van aantrekkelijke actrices die nu pronken op een aantal bijzonder aanstekelijke promo-posters.

Korte inhoud: Sucker Punch speelt zich af in de jaren ’50. Baby Doll (Emilly Browning) wordt door haar kwaadaardige stiefvader naar een psychiatrische inrichting gestuurd. Zijn plan is om binnen vijf dagen lobotomie op haar toe te passen. Door de trauma’s die ze er oploopt creëert ze haar eigen wereld waarin alles mogelijk is. Ze raakt geïnspireerd door dat wat er zich afspeelt en beraamt een plan om te ontsnappen.


sucker_punch_01.jpgsucker_punch_03.jpgsucker_punch_02.jpg

Snyder zei zelfs onlangs dat het een ”Alice in Wonderland met machinegeweren, B52 bommenwerpers, draken en bordelen” wordt en actrice Abbie Cornish, die het personage Sweetpea speelt, zei: “Het zijn bijna 6 films in één. Ik draag een shotgun, een mes en een ‘broad four’. Ik speel niet alleen een meisje in het gekkenhuis, maar daarnaast ook het gestoorde meisje in de actie sequenties, waarin ik 20 gasten op rij omleg.” Met andere woorden is het een verhaal van een meisje die doet wat ze moet doen om te overleven en de foltering te verwerken die ze heeft doorstaan.


sucker_punch_04.jpgsucker_punch_05.jpgsucker_punch_06.jpg

De rol van Amber wordt vertolkt door Jamie Chung, Blondie door Vanessa Hudgens, Rocket door Jena Malone, Sweat Pea door Abbie Cornish en Madam Gorski door Carla Gugino. Jon Hamm, de Mad Men acteur die binnenkort te zien is in Ben Affleck’s The Town (2010) speelt er de rol van High Roller.

Het verhaal werd geschreven voor het witte doek door Snyder zelf en na het succes van Watchmen (2009) was Warner Bros bereid om de film te financieren, ook al wisten ze dat het wederom een harde R-rated film zou worden. Naar verluidt zou er ook heel wat muziek in de film zitten en dans-choreografieën en zang, hoewel het niet omschreven wordt als musical. Het budget van de film bedraagt een slordige 85 miljoen dollar, wat een smak geld is voor een dergelijke productie. Verwacht dus maar een film volgepakt met speciale effecten. Ik ben benieuwd.


*** Sucker Punch trailer ***

***Related Post***
07/03/2009: Sucker Punch wordt Alice in Wonderland met machinegeweren

4 Comments

 1. Tom

  De posterkes zien er anders wel netjes uit, mooie casting, nu maar hopen dat de trailer al even indrukwekkend is. Het begin van 300 was zalig, maar na het eerste gevecht begon de film een beetje in herhaling te vallen.

  Reply
 2. Bjorn

  300 was visueel een indrukwekkende film. Meer ruimte voor ‘diepgang’ zou het plot waarschijnlijk vertragen. Uiteindelijk een soort actie-slasher in tegenstelling tot het meer dramatische gladiator. De veldslagen in 300 lijken wel kunstwerkjes.

  Reply
 3. powerbreak

  Veel vechtscènes, weinig verhaal? CHECK! slow-motion shots? CHECK! slow motion-shot van iemand die in de lucht springt? CHECK! Een flinke dosis cgi? CHECK! Veel kleurcorrecties? CHECK!
  De twee verschilpunten met 300 is dat het zich deze keer niet afspeelt in een ver verleden maar wel in een verre toekomst, en dat het niet met mannen is maar deze keer met vrouwen.
  :s

  Reply
 4. Celisco

  Kan leuk worden maar met “Alice in Wonderland” zou ik het niet zo snel mee vergelijken. De trailer was gewoon een samenstelling van actie scenes en ik veronderstel dat het gewoon allemaal actiescenes gaan zijn in die film, no story only shooting and stuff. We zien wel zeker?

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *