Nieuwe TRON Legacy trailer

Mijn verwachtingen zijn misschien wat aan de hoge kant maar ik kijk toch halsreikend uit naar de release van TRON: Legacy (2010) en verwacht dat dit de film van het jaar zal worden, naast Kick-Ass (2010) en Inception (2010). Deze sequel op TRON (1982) wordt geregisseerd op Joseph Kosinski, een nobele onbekende die met deze film zijn debuut zal maken.

Korte inhoud: Wanneer Kevin Flynn (Jeff Bridges), de vader van Sam Flynn (Garrett Hedlund) op mysterieuze wijze verdwijnt, probeert Sam zijn vader op te sporen. Sam bevindt zich al snel in de digitale wereld waar zijn vader de afgelopen 25 jaar in heeft geleefd. Samen met een goede vriendin (Olivia Wilde), gaat Sam op een levensgevaarlijke reis, door het ‘cyberheelal’ om zijn vader op te sporen.


tron_legacy_poster.jpg

Het scenario van deze sequel komt dan weer van twee ervaren rotten, de Lost scenaristen Adam Horowitz en Edward Kitsis. Laten we hopen dat ze met deze film een scenario hebben afgeleverd met een einde die minder lachwekkend is als de tv-serie. De nieuwe trailer bevestigt in ieder geval onze vermoedens dat dit een visueel verbluffend kick-ass science-fiction prent zal worden met voldoende nostalgie om nu en dan als een echte sissy een traan weg te pinken. Verwacht hier geen ingewikkeld plot om grijze haren van te krijgen, maar wel een degelijk onderbouwde rollercoaster op muziek van Daft Punk voor de fans van het SF-genre. Misschien is het wel interessant om de ‘80ties film nog eens herop te vissen alvorens jullie deze gaan zien in de bioscoop.

Wat uiteraard opvalt in de nieuwe trailer is het gebruik van de contour-camera-techniek die werd toegepast in The Curious Case of Benjamin Button (2008) en waarbij Brad Pitt zowel werd verouderd als verjongt. Het is in ieder geval wat wennen aan de jonge Jeff Bridges, maar ik blijft het fascinerend vinden. En kijk eens wie de Director of Photography is, niemand minder dan de Chileen Claudio Miranda, de DoP van The Curious Case. Maar naast Bridget is de hoofdrol toch weggelegd aan de visuele effecten. Dit wordt nog maar eens een film waar de 3D-projectie zeker wel een toegevoegde waarde zal hebben. Ook al ben ik niet meteen een voorstander voor die brilletjes, voor deze prent wil ik ze nog maar eens opzetten.

*** TRON: Legacy trailer ***

***Related Posts***
26/10/2010: Daft Punk goes Tron Legacy met “Derezzed” videoclip
12/12/2009: Tron Legacy met Jeff Bridges
13/01/2005: Tron krijgt waarschijnlijk een sequel

2 Comments

  1. Accu

    Kijk hier echt naar uit. Een paar jaar geleden het origineel gezien en vond dit best wel een leuke SF-film. De effecten waren misschien wat gedateerd maar het verhaal was te gek. Ondertussen zullen de speciale effecten wel subliem zijn.

    Reply
  2. johan

    Ziet er wederom tof uit! De verjonging van Bridges oogt goed (misschien iets te symmetrisch). Ik kan me nog herinneren dat een dergelijke poging bij X-men 3 karakters de plank behoorlijk mis sloeg.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.