David Fincher werkt aan Millennium remake

Aangezien de nieuwe James Bond film een beetje on-hold werd gezet na de belabberde financiële toestand van MGM kan Daniel Craig uitkijken naar nieuwe projecten. En voor een acteur van een dergelijk kaliber duurt het niet lang alvorens de filmscripts zich opstapelen in en rond zijn brievenbus (mochten die dingen al niet per email worden verstuurd).

En wat blijkt, regisseur David Fincher (Se7en, The Game, Zodiac) heeft aan hem gedacht voor de remake van The Girl with the Dragon Tattoo (2011), het eerste deel van de populaire millennium-trilogie van de overleden Zweedse auteur Stieg Larsson. De film stond in ieder geval in mijn top 10 lijstje van 2009.


girl_with_the_dragon_tattoo_01.jpggirl_who_played_with_fire_01.jpgthe_girl_who_kicked_the_hornets_nest_01.jpg

Korte inhoud:
Op 29 september 1966 is de 16 jaar oude Harriet Vanger spoorloos verdwenen. Nu, 40 jaar later, krijgt journalist Mikael Blomkvist (Daniel Craig) een ongewone opdracht: hij wordt door grootindustrieel Henrik Vanger gevraagd de geschiedenis van zijn familie te schrijven. Wat hij eigenlijk wil is de waarheid achterhalen over Harriet. Mikael vindt dat hij wel even uit zijn sleur bij het tijdschrift kan komen en samen met computerdeskundige Lisbeth (Carey Mulligan) begint hij aan de opdracht. Ze graven dieper en dieper in het verleden van de familie en komen steeds donkerder geheimen tegen.

Daniel Craig heeft tevens getekend voor de twee sequels, The Girl Who Played with Fire en The Girl Who Kicked The Hornet’s Nest. Het is allemaal wel een beetje kort op de bal. De remake, waarvan het origineel The Girl Who Played with Fire (2009) nog maar pas in de cinema was, wordt al voorbereid en The Girl Who Kicked The Hornet’s Nest (2009) moet zelfs nog bij ons uitkomen. Maar als de Nederlanders al problemen hebben met de
vlaamse versie van Loft en momenteel bezig zijn met de opnames van de Loft remake, wie zijn wij dan om te klagen dat Amerikanen de Zweedse versie willen hermaken voor de Engelstalige markt.

***Related Post***
24/12/2011: The Girl with the Dragon Tattoo review
02/06/2011: The Girl with the Dragon Tattoo trailer

1 Comment

  1. Bjorn

    Ik heb nog maar de eerste film gezien, maar wel al de boeken gelezen en wat ik goed vond aan deze verfilming was dat het enorm dicht aanleunt bij het boek. Ik verwacht van een Fincher dat hij er toch wel wat meer zijn eigen verhaal zal van maken. Uiteindelijk is het maar een eenvoudige detective tv-film.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *