The Gene Generation (2007) * Blu-ray review

Charlize Theron als Aeon Flux (2005) was een ramp, misschien doet Bai Ling in The Gene Generation (2007) beter, een science-fiction thriller over aan huurdoder die de strijd aanbindt met DNA-hackers.

01
De film is gebaseerd op de comic, The DNA Hacker Chronicles. Het gaat tevens om een onafhankelijke filmproject (zonder studio-invloed) en dus ook gemaakt met relatief weinig middelen…en dat is er toch wat aan te zien. Toch probeert de film wel een beetje aan te leunen bij The Matrix, maar dan iets grauwer grauwer qua stijl.

Korte inhoud: In een toekomstige wereld behoort Michelle (Bai Ling) tot een nieuwe generatie huurmoordenaars. Ze heeft vooral te maken met DNA-hackers die het lichaam van mensen binnenvallen en vermoorden. In de tussentijd probeert ze haar lastige, jongere, extroverte broertje Jackie (Parry Chen) uit de problemen te houden. Maar wanneer Jackie via criminele vrienden in precies die onderwereld verzeilt raakt waar Michelle tegen strijdt, moet ze hem zien te redden.

Nog maar weinig mensen hebben deze prent gezien en toch is het al bij al nog zo geen slechte film. Verwacht hier geen meesterwerk maar het is allemaal redelijk onderhoudend. De film heeft trouwens iets weg van de kortfilm van Pearry Reginald Teo en die was echt wel indrukwekkend. Gortig maar boeiend.

Wat betreft Bai Ling, ze lijkt de nieuwe Lucy Liu te zijn, maar dan iets minder terughoudend. Ze heeft acteertalent en duikt meestal wel op in interessante films (Southland Tales, Edmond, Lords of Dogtown,…). The Gene Generation heeft bij ons geen bioscoop-release gekregen, maar is nu uit op DVD en Blu-ray en de beeldtransfer is uitstekend (zowel op vlak van beeld met de diepe zwarten en het schaduwspel – als op vlak van audio). Dus mensen met een HD home-systeem zullen hier zeker plezier aan beleven. Maar ook mensen die houden van een stijlvolle actieprent zullen op hun wenken bediend worden.

rating


Beoordeling: 1 / 5

Recensie door op 8 april 2009

***Related Posts***
15/01/2009: Bai Ling in Crank 2: High Voltage
23/04/2008: Bai Ling hq picture gallery
18/05/2007: Bai Ling als stripper in de independent filmproductie Edmond
14/12/2006: Top 10 Beste Naaktscènes uit 2006

 

*** The Gene Generation trailer ***

2 Comments

  1. Phoenix

    die trailer ! 😮

    Reply
  2. Olaf

    Ik ben een ScFi-fan maar dit ziet er krankzinnig uit. Ik heb zelden zo’n slechte visuele effecten gezien. Bai Ling ziet er wel beter uit dat Lucy Liu, maar deze film, i don’t know…

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.