Confessions of a Shopaholic (2009) ** Blu-ray review

De roodharige actrice en vriendin van Sacha Baron Cohen, Isla Fisher, zullen jullie nog wel kennen uit de Wedding Crashers (2005) en Definitely, Maybe (2008), maar hier heeft zed us de hoofdrol gekregen in Confessions of a Shopaholic (2009). Een romantische komedie van regisseur P.J. Hogan (Muriel’s Wedding, My Best Friend’s Wedding) en gebaseerd op het boek van Sophie Kinsella. Een film over koopverslaving en dit in tijden van crisis, ze konden deze prent op geen slechter moment uitbrengen.

confessions_of_a_shopaholic_2009_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) is hopeloos verslaafd aan shoppen. Dromend van een baan bij één van de grote modebladen werkt ze nu bij een financieel magazine, waar ze in haar populaire columns financieel advies geeft. Maar als er iemand is die financieel advies best kan gebruiken, dan is het wel Rebecca zelf! Door al het shoppen verdrinkt ze in de schulden en langzaam maar zeker begint haar shopverslaving een serieus probleem te worden, waardoor zowel haar carrière als haar liefdesleven een grote puinhoop worden. Zal het deze shopverslaafde financieel adviseuse lukken haar eigen financiën en daarmee haar hele leven op orde te krijgen?

Het is wederom een genoegen om Isla Fisher aan het werk te zien. Ondanks dat de actrice de 30 al is gepasseerd, oogt ze als een opgewekte twintiger. Isla is niet alleen grappig en sexy, maar het acteren gaat haar ook goed af. We hebben als kijker meteen sympathie voor haar impulsieve personage, ook al speelt ze de rol van een naïeve koopverslaafde die overal een mening over heeft. Datzelfde kan spijtig genoeg niet gezegd worden van haar partner, de charmante Brit Hugh Dancy, die maar niet weet te overtuigen. Het romantische gedeelte komt hierdoor een stuk minder van de grond. De acteur heeft trouwens een vreselijke timing en is dus niet de meest geschikte figuur voor een komedie. En dit is echt wel schrijnend, want een meer passende acteur had hier meer vonken kunnen geven en de film had hierdoor alleen maar beter kunnen worden.

De ouders van Rebecca, gespeeld door John Goodman en Joan Cusack, zorgen met hun gekibbel en soms infantiele maar wel goedbedoelde opmerkingen voor komische intermezzo’s. De beste vriendin Suze (Krysten Ritter), leeft helemaal met Becky mee en is met haar gevatte opmerkingen best wel een mooie aanvulling. Daarnaast zien we nog John Lithgow en Kristin Scott Thomas opduiken in de film.

Confessions of a Shopaholic is echter nooit zo leuk als Wedding Crashers, daarvoor is het script van Tracey Jackson en Tim Firth veel te mager en pijnlijk voorspelbaar. Het personage van Rebecca heeft iets teveel puberale scènes die het niveau van de komedie niet echt hoger tillen en enkel maar de stereotypen van vrouwen versterken. Op bepaalde momenten is het zelfs ronduit slapstick. Het verhaal heeft niet veel om het lijf, de conclusie is bespottelijk cliché, maar de sterke vertolkingen zorgen er wel voor dat het beter is dan het gelijkaardige Sex and the City (2008). De film is bij ons te zien vanaf 18 maart 2009 in onze bioscoopzalen, een bioscoopkaartje is zeker geen miskoop … als je tenminste van het genre houdt.

Isla Fisher high quality picture gallery: 1, 2, 3, 4 & 5.

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 25 maart 2009

*** Confessions of a Shopaholic trailer ***3 Comments

 1. Mirko di Wallenberg

  The Devils wears Prada, Confessions of a ShopAholic…ik vind deze films vermakkelijke en heerlijke ontspanning! Verstand op nul, geloofwaardigheid op nul (hoewel er natuurlijk heel veel mensen zijn die zo’n levensstijl hebben) en gewoon genieten. Binnen 20 jaar hebben deze films een cultstatus bereikt en zullen de kijkers van dan terugkijken met verwondering en lachend zeggen “weetje nog….”. Laat maar komen dit soort films! Trouwens het uitbrengen van deze film in een tijd van crises is niet alleen moedig maar zou de mensen aan moeten zetten tot meer consumptie omdat dit de enige uitweg is uit de crisis, hoe meer men op zijn geld blijft zitten hoe minder de economie draagt, hoe langer de crises blijft duren! Eeuh, waar ligt nu weer mijn platinum Creditcard tijd om te gaan shoppen op Fifth?

  Reply
 2. Marijke

  Echt een hele leuke film. In het begin denk je ‘iel wat is dat mens (Isla Fisher) irritant,’ doet een beetje neppig aan allemaal .. maar al na een paar minuten verandert dat, ik vond haar echt leuk acteren. Zaten veel stukjes in die me echt hardop deden lachen, en dat komt niet zo vaak meer voor bij films. Het verhaal is wel anders dan het boek, maar ik stoorde me hier niet aan.

  Reply
 3. Kons

  OMG ! Nu weet ik waarom ik beter een fitness trainer had geworden !! Wow !!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *