Fantastic Four extreme makeover

Men moet toegeven dat Fantastic Four (2005) en 4: Rise of the Silver Surfer (2007) twee voorbeelden zijn van mislukte comic-adaptaties, voornamelijk te wijten aan de foute beslissingen van regisseur Tim Story. In tegenstelling tot Watchmen (2009) komt alles in Fantastic Four heel fake over. Gelukkig deden ze het allemaal zónder kristallen schedel, zónder onnozele ufo en zónder Shia LaBeouf; het had dus zelfs nog erger gekund!

De franchise heeft wel wat geld in het laatje gebracht, maar ik ken geen enkele comic-book fan die ook maar iets positiefs over de films te vertellen had. Ze hadden de middelen om uit te pakken met duizelingwekkende visuele effecten en creatieve scenarioschrijvers, maar de franchise mikte duidelijk op een veel jonger en minder veeleisend publiek, voor wie het allemaal wat simpeler en cartoonesker mag. Maar voor wie “echt acteerwerk” had verwacht, of goede dialogen en een stevig verhaal, bleef op zijn honger zitten. Zelfs de op zijn radioactieve plank door het zwerk klievende Silver Surfer, één van de meest legendarische Marvel-creaties ooit, werd op een troosteloze manier gepresenteerd. Het was dus niet verbazingwekkend nieuws toen ik las dat 20th Century Fox plannen had voor een reboot. IESB pakt uit met het nieuws.

With Daredevil already getting the once over and Planet of the Apes also in the running for a new start with a prequel in the works Fantastic Four is joining the reboot gang. The two films previously released never really caught on with the fans and the studio is reportedly looking to completely retool, recast and recrew the franchise. This means no Tim Story, no Iaon, no Julian (thank the maker, he never sat well with me as Dr. Doom), no Chris, no Chiklis and no Jessica.

Natuurlijk willen ze allemaal het succes benaderen van de volwassen, donkere en realistische comic adaptatie zoals die van Batman of Iron Man, en iets minder mikken op het jongere popcornpubliek die in veel gevallen zelfs nog nooit de strips hebben gezien. Sommigen zullen natuurlijk zeggen dat het te vroeg is, maar zo werd de Hulk film van Ang Lee ook in een nieuw kleedje gestokeneen paar jaar na zijn release. En het resultaat mocht er zeker zijn. Geen grootste prent maar wat mij betreft toch een betere film. Je kunt dus een vroege reboot maken en daarbij scoren.

Enkel al een film ZONDER Jessica Alba zal al een verbetering zijn op het origineel. Trouwens heeft de franchise heel wat potentieel mits een paar aanpassingen (betere cast, aangepaste speciale krachten, minder emo, meer actie, beter script,…). Ook het personage van de Silver Surfer zou veel beter in de verf moeten komen. Het zal allemaal afhangen van welke regisseur ze kunnen strikken voor de verfilming. Maar ik ben eigenlijk wel benieuwd.

***Related Posts***
12/08/2015: Nieuwe Fantastic Four filmbespreking
20/04/2015: Nieuwe Fantastic Four reboot trailer is een stuk grimmiger
10/03/2009: Chronicle filmbespreking
29/12/2006: Fantastic Four 2 Rise of the Silver Surfer
23/02/2006: Wie wordt Silver Surfer?
23/12/2005: Top 10 Worst Movies 2005

7 Comments

 1. Accu

  Fantastic Four kan je niet gaan vergelijken met Batman of Iron Man. De comic is gewoon véél te campy en cartoony. Personages die zichzelf uitrekken zie ik niet als iets wat op realistische manier kan gebeuren. Alba past gewoon volledig in die context, maar spijtig genoeg kan ze niet acteren. Maar het is het soort personage die nodig is voor dergelijke film.

  Reply
 2. MM

  Hangt een beetje af wat ze ervan willen maken, maar het kan zeker iets meer serieus dan die vorige twee films. Neem nu The Thing die met zijn zakdoekje staat te huilen tijdens een bruiloft is gewoon bespottelijk.

  Reply
 3. stefaan

  Alba is wel aantrekkelijk maar niet geschikt voor de rol van Invisible Woman. Maarom vragen ze het niet gewoon aan Jennifer Connelly of Scarlett Johansson??

  Reply
 4. Ruud

  Heel voorspelbaar. Als een film het goed doet, worden er meteen tig films gemaakt die dat moeten kopiëren. Ik weet het niet hoor, wie zit er nou te wachten op NOG een fantastic four film?

  Reply
 5. Depechia

  Het is een goede zaak dat Iron Man, Spider-Man en The Dark Knight het niveau van de comicbook adaptatie naar boven hebben gehaald, maar om nu de stijl te gaan kopiëren zal toch niet werken. Zowel Iron Man als Batman hebben een eigen wereld geschapen met eigen regels, dat zal FF ook moeten doen.

  @Stefaan: Scarlett?? Die zou dan wel geschikt zijn voor Invisible woman??

  Reply
 6. Miiki

  Dat was dus al reboot op een gruwelijke filmversie van Fantastic Four ? Ik verwacht hier dus niet veel van. De Hulk reboor was misschien beter maar het personage is gewoon veel te cartoony. Dat is Fantastic 4 ook.

  Reply
 7. Helliwood-man

  Ik vond beide films best te pruimen. Maar 2 dingen stoorden me:
  1. The Thing die te snel aanvaard dat hij is verandert in een lelijk steenwezen.
  2. Galactus is een wolk!? Djeezes.

  Oh ja, ik ben een comic-freak en ik ken er nog die de films goed vonden.

  Goed of slecht? Dat is en blijft een eigen mening.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.