Nieuwe Fantastic Four reboot trailer is een stuk grimmiger

Ik heb de indruk dat 20th Century Fox met zijn Fantastic Four (2015) reboot eindelijk de franchise in goede banen heeft geleid. Toegegeven, de vorige films waren mislukte comic-adaptaties en ook al zijn de comics niet van het niveau van andere Marvel karakters zoals deze uit The Avengers of Spider-Man, was het een beetje vreemd dat een comic-adaptatie zoals The X-Men wél succesvol was en Fantastic Four met bijna krak hetzelfde gegeven zijn publiek niet vond en ook door de pers werd neergesabeld. De reden lag uiteraard in de wat infantiele aanpak van de vorige films, maar deze film lijkt met zijn meer serieuze donkere toon en slimme casting, alles over een andere boeg te willen gooien.

fantastic_four_2015_poster.jpg

Korte inhoud: Het leven van vier jonge outsiders, Reed Richards (Miles Teller) Sue Storm (Kate Mara) Ben Grimm (Jamie Bell) Johnny Storm (Michael B. Jordan), verandert compleet als ze teleporteren naar een ander universum waar ze een schokkende gedaanteverwisseling ondergaan. Om de aarde te redden moeten de vier leren omgaan met hun nieuwe krachten en de strijd aanbinden met een voormalige vriend.

De keuze om de regie van deze prent over te laten aan Josh Trank is misschien wel een goede keuze. Met Chronicle (2012) had de man al ervaring met jongeren die plots beschikken over buitennatuurlijke krachten. Hiervoor had hij een klein budget en bijgevolg ingezet op de persoonlijkheid van zijn karakters in plaats van de visuele effecten. Met het huidige +100 miljoen filmbudget heeft hij zich nu ook blijkbaar kunnen uitleven met het visuele plaatje. En Fox heeft er alle vertrouwen in dat dit project geld in het laatje zal brengen, want The Fantastic Four 2 (2017) staat al ingepland voor een release binnen 2 jaar.

Wat niet alleen opvalt in de nieuwe trailer is de aanwezigheid van een super-villain, met name Dr. Doom (Toby Kebbell) wiens naam voor deze franchise ook door de silly-translator is gehaald en uitgekomen als Victor Domashev, niets beters voor een naam van een slechterik dan ene met een Russische inslag.

Ook al ben ik zelf geen grote fan van deze franchise, moet ik toegeven dat ik na het zien van deze trailer wel iets meer vertrouwen heb in een betere afloop. De acteurs kennen we van betere filmprojecten en dat zorgt er voor dat we ook iets meer vertrouwen hebben in hun vertolking. Ook het feit dat de humor in de trailer goed werkt is een pluspunt. Voor de rest heb ik nul interesse om deze prent te zien. De scènes in de ruimte met een versteende hulk roepen bij mij echo’s op van die afschuwelijk slechte Green Lantern (2011), en dit trauma wil ik niet herbeleven. Waar zit de originaliteit in deze prent? Alles van wat je in deze trailer voorgeschoteld krijgt heb je al een keer of honderd gezien in andere films. Anderzijds ben ik geen 16 jaar meer en heb ik misschien net iets teveel films gezien, maar ik vermoed dat de jongere generatie deze prent wel zal kunnen waarderen op zijn eigen verdiensten.


fantastic_four_2015_pic01.jpgfantastic_four_2015_pic03.jpgfantastic_four_2015_pic02.jpg
fantastic_four_2015_poster_miles_teller.jpgfantastic_four_2015_poster_kate_mara.jpgfantastic_four_2015_poster_michael_b_jordan.jpgfantastic_four_2015_poster_jamie_bell.jpg
© Twentieth Century Fox Home Entertainment

Ik blijf in elk geval hopen dat Marvel de productie van deze franchise zal overnemen van Fox, net zoals Marvel dat deed bij Sony voor het Spider-Man personage. Mocht deze film floppen (wat ik eigenlijk niet verwacht) dan zou er misschien iets kunnen bewegen. Ook al zie ik dat nog niet meteen gebeuren gezien er tussen Fox en Marvel niet meteen goede verstandhoudingen zijn, en Fox er eigenlijk financieel veel beter voor staat dan Sony en dus niet snel met de rug tegen de muur gezet zal worden. Toch denk ik dat Marvel een betere comic adaptatie zou kunnen maken, zeker in het licht van hun recente Guardians of the Galaxy (2014) met personages die niet echt door het grote publiek bekend waren én hun succesvolle Daredevil (2015-) serie, die Fox liet zien het het wél moest na die flauwe afkooksels, Daredevil (2003) en Elektra (2005). Op 26 augustus 2015 komt Fantastic Four bij ons in de bioscoop, en dan zullen we deze discussie nog wel eens kunnen voeren.


*** Fantastic Four trailer ***

***Related Posts***
12/08/2015: Nieuwe Fantastic Four filmbespreking
10/03/2009: Chronicle filmbespreking
10/03/2009: Fantastic Four extreme makeover
29/12/2006: Fantastic Four 2 Rise of the Silver Surfer
23/02/2006: Wie wordt Silver Surfer?
23/12/2005: Top 10 Worst Movies 2005

1 Comment

  1. Theunissen

    Vind de trailer echt wel interessant ook al loop ik niet echt wakker van de personages van Fantastic 4.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *