Mission in Action vertolkt door worstlaars

De films uit de 80’ties, die al dan niet de moeite zijn, krijgen allemaal een nieuwe beurt. Een paar dagen geleden had ik nog een artikel geschreven over de Clue-remake of nu wordt er ook al gedacht aan de remake van een Chuck Norris film, Missing in Action (1984). De mensen van Hollywood Reporter schrijven het volgende:

“Missing in Action” is being discovered again. The Chuck Norris Vietnam pic is being developed as a co-production by MGM and the WWE primarily for home video. Jeremy Passmore, who also penned the story for MGM’s “Red Dawn” theatrical remake, is on board to write the script with partner Andre Fabrizio.

The original “Missing in Action” centered on Col. James Braddock (Norris), a POW of the Viet Cong who escapes Southeast Asia and heads back to liberate other U.S. captives. Two other pics were released after MGM’s 1984 hit, including a prequel and a sequel, during the next four years. The new film will be updated to reflect modern military realities and will be set during the current Iraq War. World Wrestling Entertainment, which has beefed up film development under its WWE Studios banner, will produce the new “Missing” pic along with Andrew Stevens (“Heist”).

Wat mij betreft is dat een soort A-Team film (die eveneens een remake krijgt en waarbij de Vietnam context vervangen wordt door de Irak-oorlog), maar dan met iets meer zinloos geweld. Maar het nieuws wat mij enigszins deed verslikken in mijn vers-geperste-sinaasappel-drankje was dat World Wrestling Entertainment verbonden is aan de remake. Dat betekent dat het steroïde gehalte meteen ongekende hoogtes zal bereiken en de prent gevuld zal zijn met slecht acterende spierbundels. Dat belooft!

Uiteraard heeft WWE al eerder bewezen dat slechte smaak hen niet hindert om films te maken, denk maar aan de beroerde B-producties See No Evil (2006), The Marine (2006), Behind Enemy Lines 3 (2009) en The Condemned (2007). Zowat elke recente prent waar een worstelaar zich door zijn acteerwerk worstelt en waar de ervaring te vergelijken is met een brutaal uitgevoerde lobotomie, is bijna een WWE productie. Dus reken maar dat deze zielloze actieprent ook wel straight-to-dvd zal gaan.

Ik heb het al vaker gezegd, voor elke geslaagde remake moeten we minsten 10 treinrampen van films doorstaan, en dit is dus een zoveelste remake … for me to poop on. Als je al Chuck Norris films moet herwerken is het erg gesteld met de creativiteit in de filmindustrie en zijn ze in Hollywood klaarblijkelijk de pedalen kwijt. Om dan nog maar te zwijgen over hun collaboratie met die opgeblazen testosteron-Michelin-mannekes. Maar ik ben er zeker van dat er toch wel een aantal MIA-fans (één, misschien twee) verheugd zullen zijn met het nieuws … Laat weten wat jullie hiervan denken.

2 Comments

  1. Mathias

    De Missing in Action-films heb ik als tiener altijd wel kunnen smaken. Slap acteerwerk,makkelijke Rambo cloon en simpele actie maar toen in de jaren 80 was ik helemaal lyrisch van Norris. Geen karate-duels zoal we van Norris gewend zijn maar meer het Stallone/Schwarzenegger achtige schiet en knalwerk.

    Reply
  2. Berten

    Ik moet toegeven dat ik de Fitness commercials van Chuck Norris beter vind dan zijn films. Dus om nu daarvan een remake te willen maken …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *