Total Recall krijgt een “recall”

Het kon niet uitblijven en het is vandaag een feit geworden. Total Recall (1990) van Paul Verhoeven, gebaseerd op het werk van Philip K. Dick, zal binnenkort ook een remake ondergaan. De science-fiction prent blijft trouwens één van de betere films van Arnold Schwarzenegger met voldoende actie, leuke visuele effecten, knappe dialogen en een valse Sharon Stone.

Het haalt niet het niveau van een Blade Runner (1982) maar deze prent behoort zeker tot de betere Sci-Fi uit recente filmgeschiedenis. Verder was de film genomineerd voor de Oscars voor beste effecten en voor beste klank en kreeg hij de Special Achievement Award voor speciale effecten. De film bracht ook een slordige 261 miljoen dollar op wereldwijd met een productiebudget van 60 miljoen. FirstShowing komt met het nieuws.

Power producer Neal H. Moritz is currently developing a “contemporary version” of Total Recall at Columbia Pictures.

Total Recall is one of only a handful of films (Blade Runner being another) based on a short story by sci-fi author Philip K. Dick. “We Can Remember It for You Wholesale” follows a man haunted by a recurring dream of journeying to Mars who buys a literal dream vacation from a company called Rekall Inc., which sells implanted memories.

Met een dergelijke producer aan boord kan je meteen aannemen dat dit in geen geval een straight-to-dvd-remake zal worden, maar wel degelijk een blockbuster film, dus verwacht ik ook “grote” namen in de cast en in de regiestoel. Deze supergewelddadige roller-coaster was toen R-rated en ik ben benieuwd of ze het even gortig zullen houden als het origineel. Ik herinner me nog scènes met hoertjes met 3 borsten van Eroticon 7, mutanten met levende embryonale wezens die uit de bui steken, en een neustang die een chip uit de hersenen kon halen en als puber hebben die beelden echt wel indruk op me gemaakt.

Korte inhoud: De bouwvakker Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger), die hem geen reis kan betalen naar Mars, besluit een ‘fictieve reis’ te kopen van het bedrijf Rekall; een reis die niet echt is doordat enkel de herinnering eraan geïmplanteerd wordt in de hersenen. Nadat deze herinnering is geïmplanteerd, lijkt er iets mis te gaan. Hij is als het ware een ander persoon geworden en infiltreert in een rebellenkolonie op Mars. Of zijn avontuur echt is of gewoon het product van ‘Rekall’, wordt aan de toeschouwer overgelaten.

Is deze film wel rijp genoeg voor een remake? Wel (1) Het origineel is goed genoeg voor een remake – CHECK, (2) het is ook geen meesterwerk waar je best met je pollen vanaf blijft – CHECK, (3) het origineel zal op het moment dat de nieuwe in de zalen draait ouder zijn dan 20 jaar – CHECK, (4) de film moet geregisseerd worden door een bekwaam iemand – dat valt nog af te wachten maar het ziet er goed uit (5) de film moet de ambitie hebben met de nieuwe technieken een betere film te maken – CHECK. Ik heb er dus niet echt iets op tegen. Ik bedoel, mocht ik hier elke remake afbreken dan zou ik consequent moeten zijn en ook de nieuwe Batman films moeten afbreken. Er zijn heel was slechte remakes, maar af en toe kunnen ze het oorspronkelijke werk nog pittiger maken en wie kan daar nu tegen zijn.

Welke acteur zou in aanmerking komen voor de rol van Douglas Quaid, wel, na het zien van Taken (2008) zou ik er niets op tegen hebben mocht Liam Neeson in aanmerking komen voor de rol. Hij bezit over alle dramatische en fysieke mogelijkheden om de film in goede banen te leiden. Maar wat denken jullie? Zien jullie een Total Recall wel zitten? En wie zou voor jullie een geschikte acteur zijn voor de hoofdrol? …en komt niet af met Nicolas Cage!

***Related Post***
03/08/2012: Total Recall (2012) review
29/07/2012: Total Recall (1990) review
15/07/2012: Total Recall trailer
04/04/2012: Total Recall remake lijkt veelbelovend

6 Comments

 1. Arne

  Ik zie zelf niet echt de nood voor een remake. De originele is een supergoed gemaakte popcorn actiefilm met een uitzonderlijk goeie Schwarzenegger. Op enkele kleinigheden na heeft hij de tand des tijds nog redelijk doorstaan. Zelfs de effecten blijven overtuigend.
  Maar als ze er dan toch één zouden maken, ga ik akkoord met Liam Neeson, hij is inderdaad iemand die zulke rol zou aankunnen. Dit zou dan wel inhouden dat ze het verhaal veel meer psychisch gaan uitdiepen en een klein beetje actie inboeten.
  Eerlijk gezegd houd ik mijn hart vast tot ik de eerste beelden zie.

  Reply
 2. Nils

  Christian Bale 🙂

  Reply
 3. Micha

  Ik heb er niets op tegen dat Total Recall een remake krijgt. Ik zal die hoogstwaarschijnlijk toch gewon negeren. Die film past gewoon perfect in die 90’ties sfeer. Al die dingen kan je gewoon NIET updaten naar een moderne film, dus zal je inderdaad meer drama moeten brengen. Maar dan kan je toch niet meer spreken van een ‘remake’, dan wel een film gebaseerd op het werk van Philip K. Dick.

  Reply
 4. ghostrider

  heb die recent gekocht en was nog zeer onder de indruk van de film. goeie actie goed verhaal special effects vielen nog mee buiten 1 dan (dat hoofd dat verdwijnt). het moet wel een actie acteur zijn dus niet liam neeson die is veel te serieus. hugh jackman zou daar geschikt voor zijn. ik hoor ook dat ze de andere klassiker van paul verhoeven gaan remaken robocob. ik hoop daar ook iets van te verwachten.

  Reply
 5. Phoenix

  Ik denk dat ik een jaar of elf/twaalf zag toen ik deze film voor de eerste keer zag en ik was er ontzettend van onder de indruk, de hele toekomst visie, het duistere sfeertje en natuurlijk het de indrukwekkende effecten. Maar kon allemaal net iets minder cheasy en fout.

  @ghostrider: Liam kickt anders wel veel ass in Taken.

  Reply
 6. Kenneth

  Principieel heb ik niets tegen remakes. Maar van een nagenoeg perfecte film als Total Recall moeten ze afblijven: zowel Verhoeven als Schwarzenegger benaderen hun allerbeste werk in deze (B-)klassieker!

  Ik zie echt niet in wat een remake zou kunnen bijbrengen aan een relatief recente film waar zelf de special effects nog vrij goed hebben standgehouden.

  Meer dan een brave CGI-orgie, zonder de blood ‘n guts/satire combinatie van het origineel, kan je niet verwachten van een remake volgens mij.

  Ook ik hou mijn filmhart meer dan vast …

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *