Army of Two wordt ook verfilmd

Wanneer er een game-adaptatie in de bioscoop draait, mag je er met een gerust geweten van uit gaan dat de prent zal zuigen als geen ander. De uitzonderingen op deze regel zijn dun gezaaid. Het aantal misbaksels is gewoon niet meer bij te houden (Double Dragon, Super Mario Brothers, Street Fighter, Mortal Kombat 1 & 2, Wing Commander, Pokemon, Tomb Raider 1 & 2, Final Fantasy, House of the Dead, Resident Evil 1-2-3, Alone in the Dark, Doom, Bloodrayne, Silent Hill, DOA, Hitman, In the Name of the King,…).© Electronic Arts

Je krijgt vaak te horen dat die ene film in aantocht alles zal veranderen, maar het blijft rotzooi. En toch blijf ik nog altijd hopen op een goede afloop van Max Payne (2008) en Prince of Persia: The Sands of Time (2010).

Maar deze storm van wansmaak belet in geen geval dat studio’s nog steeds zweren bij Game-adaptaties. En binnenkort is Army of Two aan de beurt en niemand minder dan Scott Z. Burns, co-scenarist van The Bourne Ultimatum, zal het script verzorgen. Hopelijk scheurt hij hier zijn broek niet aan. Het zijn de mensen van MovieWeb die met het nieuws komen:

Selling more than “1 million units since it launched in March” game is “a two-player action contest in which a pair of private military contractors fight their way through a web of intrigue. Because people experience the game in pairs, playing two guys who go against the world, Scott and I agreed this format presented an opportunity to make a great buddy film,” Burns stated.

Een beloftevol scenarist is geen garantie op een geslaagde prent, maar het is een begin. Eén van de grote oorzaken van de teleurstellende kwaliteit van de game-adaptaties is dat ze geen scenario hebben die steek houdt. Dit heeft dan weer te maken met het ontbreken van een consistent verhaal in de games zelf.

Wat betreft dit game, ik heb hiervan nog nooit gehoord – en ik speel toch af en toe wel eens een game. Ik ben er zelfs niet zeker van dat hier iemand op zit te wachten, maar dat kan je ook zeggen van heel wat remakes. Nu maar hopen dat ze ook een doorgewinterde regisseur kunnen vinden. Mocht er onder jullie iemand zijn die Army if Two al gespeeld hebben, laat dan iets weten in de reacties wat jullie bevindingen zijn op het nieuws. Hieronder staat een filmpje over het spel.

*** Army of Two game-trailer ***

5 Comments

 1. Philou

  Ik ken het spel van naam maar heb het zelf nog niet gespeeld.

  Ik geloof dat het niet zo een superspel is. En laat nu (naar het schijnt toch) net een van de zwakste punten van het spel, de ongeloofwaardige verhaallijn zijn. Als dat maar goed komt!

  Reply
 2. Miiki

  die twee army-dudes zien er eigenlijk wel stoer uit. Misschien moeten ze maar John McTiernan vanonder het stof halen en vragen of hij zo’n stoere actieprent kan maken in de stijl van ‘die hard’ en ‘predator’.

  Reply
 3. arjen

  Ik vond die eerste Resident Evil nog wel best meevallen. Tomb Raider had beter moeten zijn. Nu afwachten tot de release van Prince of Persia !!

  Reply
 4. abronsius

  Ik heb de game gespeeld. De game is leuk, maar zeker geen hoogvlieger. Ik betwijfel het sterk dat hier een sterke film uitkomt. Hopelijk gaat Uwe Boll niet met het idee lopen.
  Geef misschien Troy Duffy hiermee nog een kans. Zijn Boondock Saints (ook een army of two in feite) was goed … wie weet bakt hij hier wel iets van.

  Reply
 5. Joris

  Richard Donner kan misschien zijn franchise wat meer stalen ballen geven…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *