Friday the 13th trailer

De Belgische distributeurs waren opgetogen dat ze Friday the 13th (2009) als eerste mochten uitbrengen op 11 februari 2009 terwijl het gros van de landen de release met twee dagen uitstelt tot … eu…VRIJDAG DE 13e! Spijtig dat de Belgen de hint niet meteen door hadden, maar goed. Het gaat hier over een zoveelste remake, deze keer gebaseerd op de cultklassieker Friday the 13th (1980) van Sean S. Cunningham. Een typische 80’ties horror-slasher die gemakkelijk uitgewisseld kan worden met de Halloween en de Nightmare on Elm Street-saga.

Voor wie verzot is de op de Halloween (2007) remake of de The Texas Chainsaw Massacre (2003-2006) remake en prequel, zal wel staan te popelen om deze versie te zien. De regisseur van dienst komt uit de Michael Bay stal en heet Marcus Nispel, verantwoordelijk voor die eerste TCM remake en die rotzooi van een Pathfinder (2007). Nispel is net zoals Bay een beeldenmaker wiens behendigheid als verhalenverteller heel beperkt zijn. Nu ja, het is een no-brainer-slasher-horror prent dus de moeilijkheidsgraad ligt al even hoog als het in beeld zetten van een huwelijksfeest. Verwacht dus maar een standaard filmpje bestemd voor een MTV-publiek.


© Paramount Home Entertainment

Korte inhoud: Een groep jongeren wil een kamp opzetten speciaal voor kinderen met medische problemen. Hun plannen lopen spaak, wanneer een onbekend persoon de begeleiders één voor één afslacht.

Knappe tienermeisjes die vluchten in het bos, de akelige stem van moeder, duistere scènes, het hockey-masker, bloederige moordpartijen, jullie weten wat jullie te wachten staat. Het is ondertussen geleden sinds Freddy vs. Jason (2003) dat we nog Jason aan het werk hebben gezien. Hij was toen vertolkt de door de 2 meter lange kolos Ken Kirzinger, die een tand verloor tijdens de opnames. Voor deze remake werd die andere kolos, Derek Mears, opgeroepen om in de huid te kruipen van de serie-moordenaar.

De weerloze slachtoffers van dienst worden vertolkt door een all-american calvin klein cast Travis Van Winkle, Danielle Panabaker, Jared Padalecki, Julianna Guill, Willa Ford, Ryan Hansen, America Olivo en Amanda Righetti, alsook de jonge “wacko” aziaat van dienst, vertolkt door Aaron Yoo. Het script is van de hand van de twee beginnende (en goedkope) scenaristen Damian Shannon en Mark Swift. Hieronder vinden jullie de eerste teaser-trailer.

*** Friday the 13th trailer ***

***Related Posts***
15/04/2014: Er komt een nieuwe Friday the 13th reboot in 2015
13/07/2012: De Friday the 13th Jason Voorhees icono-kill-list
08/09/2011: Top 10 Beste Naaktscene uit 2009
07/05/2010: Geen sequel voor Friday the 13th
20/03/2009: Friday the 13th reboot review
03/10/2007: Friday the 13th ondergaat ook een Bay-touch
12/02/2006: Freddy vs. Jason vs. Michael Myers

8 Comments

 1. Miiki

  Na de remake van The Texas Chainsaw Massacre had ik veel vertrouwen in Marcus Nispel gehad. Maar wat hij presteerde met Pathfinder is onbegrijpelijk.

  Ik ben niet zo een fan van Friday the 13th movies, maar hopelijk zal deze film wel goed worden. Anders moet Nispel in de toekomst zich maar verder bezig houden met het maken van videoclips.

  Reply
 2. Dale Cooper

  Waarom the fuck zit Jason hier in ?!?! Hebben ze het origineel wel gezien ??!! Dan zou dit technisch gezien dus een duo verkrachting zijn aangezien Jason pas begint te killen in deel 2

  Reply
 3. Mike's Webs

  @Miiki: Ik heb Pathfinder halverwege uitgezet. Wat een flutfilm was dat. Wel heel geschikt voor mensen die last hebben van slapeloosheid.

  Reply
 4. Mirko di Wallenberg

  De nieuwe FF13TH is eigenlijk geen remake maar een herinterpretatie voor een nieuwe generatie filmfans die opgegroeid zijn met Saw, Hostel en consoorten. De eerste filmen waren van de eind jaren 70 en begin jaren 80 toen het doelpubliek nog niet geboren was voor deze nieuwe film. In tegenstelling tot de oude serie zal de Jason van deze reeks, jawel een reeks zal er zeker komen rekening houdend met de fanreacties in Amerika, veel aggressiever en nog brutaler zijn want eigenlijk was de Jason de oude reeks tamelijk lui, nl. te voorschijn komen, dreigen en doden, deze Jason lijkt in de trailer veel bewegelijker. Ik kijk alvast uit naar deze film want in mijn jeugd heb ik heel wat slapeloze nachten gehad dank zij hem.

  Reply
 5. BlackMoon

  herinterpretatie of remake,waar zit het verschil? De eerste film gaat over een groep jongeren die worden afgeslacht door een seriedoder op Camp Crystal Lake. Dit is net hetzelfde voor deze film, dus van een origineel nieuw concept (zoals Batman Begins) is hier zeker geen sprake van. Ook de trailer lijkt sprekend op de eerste film, maar dan met meer middelen.

  Reply
 6. chelsea

  Heb het origineel nooit gezien, enkel bits and pieces, maar niet dat ik er een mening over kan vormen, maar tienerhorrors moeten gewoon eng en ietwat goor zijn. TCM was daar een uitblinker in en ik kan daar geen genoeg van krijgen, ik hoop juist dat Friday The 13th daar ook naar toe gaat. Ik betwijfel of hij gemaakt wordt om het origineel te vereren.

  Reply
 7. Gestos

  Jason moet maar eens aan de Olympische spelen meedoen! die man kan opeens sneller sprinten dan H. Bolt! Kan beter boogschieten dan Robin Hood!
  Dit is toch geen Jason van de oude films! Jammer, hadden ze hem maar wat op de Oude jason laten lijken.. En dan begin ik niet eens over zijn benen die niet eens bij zijn lichaam past!

  Reply
 8. Callmemich

  Er is geen horror daarbuiten waar ik niet mee lach. Deze vond ik zeer grappig op een goede manier. So what dat Jason extra snel kan lopen of goed kan boogschieten. Zou het gepast zijn voor de horror prent moest hij missen? Ik vind van niet, want de acteur die hij daarmee dood deed kan ik niet zien of horen =p

  Bij een horrorprent waar tieners worden vermoord is niet altijd de suspense dat uitmaakt. Maar op de manier waar ze vermoord worden en de grappige scenarios waar ze allemaal willen bewijzen hoe dom ze wel niet zijn in vallen van alle soorten clichés. Vind ik, want het is altijd grappig :p

  Alsje dan vind dat de originele beter is. Ga daar dan naar zien. Ik hou het wel bij deze, de grappige versie.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *