Bangkok Dangerous (2008) * Blu-ray review

Laat ik meteen met de deur in huis vallen: de Bangkok Dangerous (2008) remake is een KLOTE FILM. Verspil jullie centen niet aan deze drek, maar ga naar de videotheek en huur de originele Bangkok Dangerous (1999). In de oorspronkelijke versie is de huurmoordenaar doofstom, waardoor hij volledig geïsoleerd van de buitenwereld is. Nu is de Thaise vrouw Fon (Charlie Young), waar huurmoordenaar Joe (Nicolas Cage) verliefd op wordt, doofstom. Een doofstomme Thaïse vrouw die nota bene werkzaam is in een apotheek (wie verzint het!?). Neen, het werkt niet! Zo zie je nog maar eens dat remakes door de oorspronkelijke regisseur(s), in dit geval Oxide Pang Chun en Danny Pang (beter bekend als de gebroeders Pang), niet altijd een meerwaarde hoeft te zijn.

bangkok_dangerous_2008_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Korte inhoud: De huurmoordenaar Joe (Nicolas Cage) is naar Bangkok gekomen om in opdracht van maffiabaas Surat vier vijanden om het leven te brengen. Als Joe in Bangkok is gearriveerd neemt hij een plaatselijke straatcrimineel Kong (Shahkrit Yamnarm) in dienst met de bedoeling om deze aan het einde van al zijn opdrachten eveneens te doden. Op die manier hoopt hij ervoor te zorgen dat al zijn sporen worden uitgewist. Het loopt alleen nu anders dan Joe in gedachten had. Joe wordt Kongs mentor, neem hem onder zijn hoede en leert hem de fijne kneepjes van het vak. Wat Joe echter niet had voorzien is dat hij verliefd zou worden op de doofstomme vrouw Fon (Charlie Young), met wie hij in een hartstochtelijke affaire belandt. Joe wordt ineens met zijn eigen geïsoleerde leven geconfronteerd en gaat twijfelen aan zijn bestaan. Dan besluit zijn opdrachtgever Surat dat het tijd wordt om iedereen uit de weg te ruimen.

De scène in de apotheek met Joe die probeert duidelijk te maken wat hij iets wil voor zijn kwetsuur tegen de doofstomme apotheek-bediende Fon, weerspiegelt hoe dom deze prent wel is. De personages zijn maar half uitgewerkt en bijgevolg ook half zo interessant. Nicolas Cage is vrijwel onopvallend als zogenaamd gewetenloze moordenaar, was het niet dat je vaak wordt afgeleid door zijn vreemde haardos die op onheilspellende manier deed denken aan die andere draak van een film.

Het cruciale keerpunt in de film komt wanneer Cage de opdracht krijgt om een politieke moord te plegen. Mede door een aantal aarzelende blikken en wat flash-backs van de moorden die hij gepleegd heeft, wordt zijn dilemma gevisualiseerd. Hoewel het duidelijk is dat de makers de innerlijke worsteling van de huurmoordenaar in beeld willen brengen, slagen zij er NIET in de kijker mee te slepen in zijn strijd. En dit is uiteindelijk het probleem van deze zwakke remake. Het lukt de makers niet om ons mee te nemen in de slopende fysieke tweestrijd van Joe, zoals ik al had gevreesd bij het zien van de trailer. Je zou denken dat de regisseur iets beter hun eigen hoofdpersonage zouden kennen. Niet dus. De Hong Kong Brothers zijn bij deze officieel van mijn lijstje geschrapt van regisseur wiens werk ik aandachtig moet volgen. Ze hebben zopas een flauwe karikatuur gemaakt van hun eigen film.© Entertainment One Benelux

Kortom, Bangkok Dangerous is een domme en oersaaie actie-remake met veel debiele scènes, over-the-top explosies, saaie achtervolgingen, pijnlijke muziekscore en vervelende vuurgevechten, zonder de intrige, de realistische – grauwe fotografie en de essentiële dramatische innerlijke tweestrijd uit de originele versie. Uiteraard ontbreekt een vermakelijke achtervolging over het water door de beroemde floating market van Thailand niet, maar tegen die tijd is de ergernis dermate groot dat het je niet zo heel veel meer kan schelen. Ik begin zelf nu al te twijfelen of die originele prent uiteindelijk wel zo goed was, als toen ik deze voor het eerst zag (ondertussen al 8 jaar geleden). De Bangkok Dangerous remake is in ieder geval een pure verspilling van tijd en energie en had nooit het daglicht mogen zien. Ziehier de zoveelste Nicolas Cage flop. Niet zo slecht als The Wicker Man (2006), maar het komt in de buurt. Op naar Ghost Rider 2!

rating


Beoordeling: 1 / 5

Recensie door op 10 september 2008

***Related Post***
15/08/2008: Bangkok Dangerous remake trailer

 

*** Bangkok Dangerous trailer ***

2 Comments

 1. majestiek

  Was te verwachten van de zoveelste remake! Het blijkt nog maar weer eens dat veel poen en een Hollywood-ster niet altijd automatisch leiden tot een betere film. En zeker met een acteur als Cage is het meer eronder dan erover. Sowieso heeft hij de laatste jaren de neiging om in de meest voor de hand liggende actiefilms op te duiken.
  Wees inderdaad slim en besteed je geld beter en koop het origineel, die je nu wel ergens in de uitverkoopbak zal kunnen vinden. Het is zeker een betere kijkervaring dan dit prul.

  Reply
 2. Sho

  De remake is de zoveelste in zijn soort; waar een paar zaken uit het origineel zijn gekopieerd en voor de rest alles afgelikt voor een Amerikaans publiek. Cage vond ik nog iets beter dan de troep waar hij de laatste tijd in speelt, maar toch niets om te weerhouden.
  Het interesante plot van het origineel is ook zo goed als compleet verkracht en het hele doofstom gebeuren is zoals je zegt belachelijk en trouwens ook volledig bijzaak geworden. Spijtig zaak, aangezien dat in het origineel erg sterk was. De sterkste scène in de remake is dan ook die waar Cage met z’n vriendinnetje in het park lopen en belagers te lijf gaan. De rest is te vergeten.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *