Ghostbusters 3 met oorspronkelijke cast

Drie jaar geleden dook een gerucht op dat er een Ghostbusters 3 (2010) zou komen, met de geweldige subtitel Ghostbusters Go To Hell. Maar het bleef allemaal bij een gerucht. Het grootste obstakel waren de extreem hoge royalty’s die de ster-acteurs vroeger voor hun terugkeer. De studio dacht dat ze nooit uit de kosten zouden komen. Nu steken deze berichten opnieuw de kop op via Variety.

Columbia Pictures is getting serious about scaring up a new installment of its blockbuster Ghostbusters (1984) franchise. The studio has set “The Office” co-exec producers Lee Eisenberg and Gene Stupnitsky to write a script for a film designed to bring back together the original cast of Harold Ramis, Bill Murray, Dan Aykroyd and Ernie Hudson.

The scribes just wrote Year One (2009), a comedy that was directed by Ramis. Ramis with Aykroyd wrote the first two installments of the films. Ivan Reitman directed both the 1984 original and the sequel that was released in 1989. The close proximity between the writers and original Ghostbuster Ramis is evidence that the ghost chasers have sparked to the idea of returning.

Er zullen geen onderhandelingen gebeuren met de cast tot er een definitief scenario op tafel ligt, maar dat het spel hard gespeeld zal worden is duidelijk. De vraag is nog maar of de studio meer dan 25% bij de eerste dollar winst zal willen afstaan. Een film als Rush Hour 3 (2007) heeft zo in zijn eigen voet geschoten met hun exorbitante gages voor de acteurs. De film bracht slechts 139 miljoen dollar op in de States en er moest al 140 miljoen afgetrokken worden voor het productiebudget.

Ik ben wel een voorstander voor een nieuwe Ghostbuster-film, zeker nu met de evolutie van cgi, maar als er sprake is van een sequel dan moet de oorspronkelijke cast terugkomen. Mocht er sprake zijn van een gewone remake, dan hoeft er voor mij niet meer. De originele Ghostbusters heeft geen remake nodig en indien er een sequel komt met de oorspronkelijke cast dan roep je meteen heel wat nostalgie op, die je niet zou hebben met een nieuwe cast. Niets belet hem om dan de opvolgers in de film te introduceren, met name Seth Rogen, Paul Rudd, Sacha Baron Cohen en Will Ferrell. Het zou misschien wel leuk zijn mocht de zoon van Ivan Reitman, Jason, de regie van de film op zich nemen. Wat denken jullie?

***Related Posts***
09/04/2009: Sony wil Men in Black 3 én Ghostbusters 3
07/11/2005: Ghostbusters 3? Really?
06/06/2005: Men in Black 3 met Will Smith en Tommy Lee Jones?

7 Comments

 1. chelsea

  ik zie dat nog niet zo snel gebeuren met de oorspronkelijke cast. Bill Murray is een compleet nieuwe weg ingeslagen qua acteercarrière, dus zou het me verbazen mocht hij zich laten verleiden door een zoveelste ghostbusters sequel.
  De nieuwe garde lijkt me wel interessant, Will Ferrell, Sacha Baron Cohen :))

  Reply
 2. Men@ce

  Als de originele cast terugkomt moet dit wel grappig zijn. Seth Rogen zie ik wel niet als één van de nieuwe Ghostbusters. Geen rol voor Steve Carell?

  Reply
 3. Dreamex

  Is Hellboy dan geen remake van Ghostbusters?? My bad. :p

  Reply
 4. Johan

  Inderdaad als er een nieuwe Ghostbusters zou komen moet de orginele cast meedoen. Een gewone remake lijkt mij totaal overbodig. Never change a winning team ! Of het zou in handen moeten komen van een eigenzinnige regisseur die er een verrassende draai kan aan geven, Tarantino misschien ? Filmversies van 80’s TV-series zijn ook allemaal mislukt.

  Reply
 5. Gilles

  denk wel niet dat Jason Reitman zich geroepen voelt, maar zou wel leuk zijn ALS de ‘echte Ghostbusters’ terug komen.

  If someone asks if you are a god, you say, “yes!”

  Reply
 6. Henkebart Stok

  Orginele cast + orginele soundtrack, in een moderne wereld met moderne technology.Mag van mij part best enge film zijn want ik vond die honden met die rode ogen toenertijd ook eng in deel 1!

  Reply
 7. Slinx.com

  Mocht de film er komen vind ik Tim Burton ook wel een geschikte regisseur! Ik kan in ieder geval niet wachten!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *